Hartolan Voima 90 v.

Heikki Helin
HARTOLA

Hartolan Voima juhli 90-vuotista taivaltaan. Arvokashenkisessä KunkkuAreenalla järjestetyssä tilaisuudessa oli tarjolla kahvia ja kakkua, puheita, musiikkia ja  ansiomerkkejä.
Juhlapuheen piti opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Hän korosti, että liikkuvasta lapsesta tulee liikkuva aikuinen. Maan yli 10 000 urheiluseuraa liikuttavat ohjatusti lapsia, nuoria, aikuisia ja ikäihmisiä. Seuroissa tapahtuva vapaaehtoistoiminta lisää osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Niinpä urheiluseurat ovat merkittävä hyvinvoinnin lisääjä. Ministeri onnitteli 90-vuotiasta seuraa ja korosti, että vapaaehtoistoiminta on edelleen suomalaisen seuratyön perusta.

Laaja vapaaehtoisten joukko tukena
Juhlan avasi seuran puheenjohtaja Pertti Mäkinen. Hän kertasi heinäkuun 27. päivänä 1927 Pohjolan kylässä perustetun seuran vaiheita. Mäkinen korosti ministerin tapaan vapaaehtoistyön merkitystä:
”Olemme tarvinneet kautta-aikojen toimintojen hoitamiseen huoltajia, valmentajia, talkoolaisia, tukijoita ja yhteistyökumppaneita. Ilman rakentavaa ja hyvää yhteistyötä Hartolan Voiman asioiden hoito liikunnan ja urheilun parissa olisivat jääneet hoitamatta, tai ainakin puolitiehen.  Pyydämme kuitenkin saada kiittää näin yhteisesti ja jokaista erikseen teitä kaikkia. Hartolalaiset ovat aina kulkeneet yhtä jalkaa Voiman kanssa.”

Uusi seurahistoriikki viimeiseltä 10 vuodelta
Tilaisuudessa julkistettiin Mervi Ruokola – Parkkosen toimittama Hartola Sykkii Voimaa III Hartolan Voiman  90-vuotisjuhlakirja 2007-2017. Tekijä kertaili seuran vaiheita esitelmässään. Kirjaa esitellään Lähilehden ensi viikon numerossa.
Tilaisuuden musiikista vastasi Mikko Kotinurmen johtama Kalhon soittokunta.
Maija Pentikäinen-Laine oli kutonut Pertti Mäkiselle, Pentti Ripatille ja Matti Tanskaselle Voima-villasukat. Mäkinen kertoi sukkien olevan niin ainutkertaiset, että 10 vuotta sitten saadut ovat edelleen palkintohyllyssä.

Myönnetyt ansiomerkit

Suomen Hiihtoliitto
Kultainen ansiomerkki: Mäkinen Pertti, Ripatti Pentti, Peltonen Matti, Suomi Hilkka, Lahti Taisto,  Kantele Reino, Laakso Olavi, Mettälä Pekka, Lehtinen Jouko,
Hopeinen ansiomerkki: Leskinen Jarmo, Salonen Valto, Peltonen Leena, Kantele Auli.
Pronssinen ansiomerkki: Martikainen Ake, Lahti Pasi, Salonen Tuula, Haajanen Kari, Salonen Raimo,  Huilla Olli, Turunen Marika, Suomi Seppo, Hutri Tero.

Suomen Urheiluliitto
Hopeinen ansiomerkki: Hallberg Sari, Olkkonen Timo, Pentikäinen-Laine Maija, Tonteri Raili, Tuukkanen Hannu.
Kultainen ansiolevyke: Kiuru Esa, Nurminen Arto, Partanen Arja.

Suomen Voimanostoliitto
Kultainen kunniamerkki: Tanskanen Matti.
Hopeinen ansiomerkki: Flink Seppo, Hakala Hannu, Komppa Seppo.

Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry
Kultainen ansiomerkki: Laitinen Timo, Mäkinen Pertti, Syrjänen Tauno.
Kultainen ansiolevy: Kilpinen Ritva, Porvari Seija, Rannikko Kari, Ripatti Liisa, Järvinen Teuvo.
Hopeinen ansiolevyke: Laine Antero, Nora Mirja, Nurminen Asta, Piipari Anne, Porvari Jere.
Ansiolevy: Ihanajärvi Päivi, Kupiainen Kari, Laine Teppo, Pajunen Hannu.

Kuvassa: Voiman johtokunta ja jaostojen puheenjohtajat: Vasemmalta Jouko Lehtinen, Raili Tonteri, Taisto Lahti, ministeri Sanni Grahn-Laasonen, Esa Kiuru, puheenjohtaja Pertti Mäkinen, Matti Tanskanen, sihteeri Pertti Ripatti, Timo Olkkonen, Maija Pentikäinen-Lainen ja Jere Porvari. Kuvasta puuttuu Hannu Tuukkanen.

Lisää kuvia tilaisuudesta facebookissa.