Lumikvartsin uusi alku

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kun yksi sysmäläinen hieroja vinkkasi Katri Uusitalolle lopettavansa alan työt, hakeutui Katri opiskelemaan ammattia Lahden Hierojakoulussa. Hän valmistui hierojaksi vuonna 2011 ja perusti oman yrityksen, hierontahoitola Lumikvartsin Sysmään heti seuraavana vuonna.
Työt alkoivat ja asiakkaita riitti. Jopa niin paljon, että varausjonot työkirjassa olivat heti seuraavana vuonna jo reilusti yli kuukauden mittaiset. Kova työtahti ja muuttunut elämäntilanne vaativat sitten veronsa.
–Olin sivussa työelämästä vuoden verran ja siitä neljän kuukauden jakson sairaslomalla työuupumuksen takia, toteaa Katri.
Tilanne parani ja tänä keväänä Katri palasi pikkuhiljaa töiden pariin.
–Minulla on vakioasiakkaita ihan mukava määrä, mutta enemmänkin mahtuisi. Viisi tuntia hierontaa päivässä olisi sopiva työtahti.
Katri asuu Suopellossa Töijensalon tien varressa ja työtilat ovat kotona eri sisäänkäynnillä. Ilta- ja viikonlopputyöt onnistuvat myös mainiosti. Hieronta on fyysisesti raskas ammatti, mutta Katrin mukaan oma kunto pysyy korkealla pitkälti hyötyliikunnan avulla.
–Eläimet, hevoset ja kanat, sekä 50-luvulla rakennettu omakotitalo takaavat, että päivä täyttyy ja työtä riittää.
Lumikvartsi tarjoaa hieronnan lisäksi energiahoitoja, naurujoogaa ja Bemer -hoitoja.
Hyvää vastapainoa työlle antaa hevosharrastus, pihahaassa käyskentelee kaksi hevosta. Uusin Katrin harrastus liittyy tietenkin hevosiin – kyseessä on ratsujousiammunta. Laukkaavan hevosen selästä ammutaan jousella nuolia kohti maalia.
–Eläin, vauhti, keskittyminen ja lopuksi vielä mahdollinen onnistuminen. Tämä kokonaisuus tuo mahtavan fiiliksen.
Lukeminen ja käsityöt täyttävät muuta vapaaksi jäävää aikaa.