Hartolaan uusi apteekkari

Heli Oksanen
HARTOLA

Jyväskyläläinen Marika Ekholm aloittaa Hartolan apteekissa 9.2.2024 uutena apteekkarina.

  • Olen alun perin kotoisin Oulusta. Valmistuin Kuopion Yliopistosta proviisoriksi ja muutin Jyväskylään vuonna 2003. Olen työskennellyt siitä lähtien asiakaspalvelupäällikkönä ja esihenkilönä Jyväskylässä kävelykadulla sijaitsevassa apteekissa.

Into apteekkariksi ryhtymiseen syntyi pitkän apteekkiurani luontevaksi jatkoksi. Hartolan apteekin apteekkilupa tuli hakuun kesäkuussa 2023. Sain Fimean päätöksen apteekkiluvan myöntämisestä loppusyksystä ja olin iloisesti yllättynyt siitä. Hartola on sopivan työmatkan päässä Jyväskylästä, jotta voin kulkea kotoa käsin töissä.

Hartolassa on hyvä apteekki, jossa on sitoutunut ja asiantunteva henkilökunta.

  • Aikaisempi apteekkari Minna Itkonen on pitänyt hyvää huolta apteekista, henkilökunnasta ja asiakkaista. On ilo jatkaa hänen työtään. Suunnitelmissa on jatkaa apteekin entisillä aukioloajoilla. Tavoitteena on jatkaa myös muita tuttuja hyviä käytäntöjä. Uskon, että paikallisia palveluja pidetään tärkeänä ja suunnitelmissa on kehittää apteekin palveluja edelleen. Kuulen mielelläni hartolalaisilta mitä palveluja he toivovat apteekilta.

Tulevan kevään aikana apteekilla toteutetaan remontin myötä kalusteuudistus, joka mahdollistaa apteekin tuotevalikoiman laajentamisen. Palvelujen saatavuuden lisäämiseksi kesään mennessä avataan myös Hartolan apteekin oma verkkoapteekki. Jatkossa apteekkiostokset voi tilata myös verkossa ja noutaa ostokset itselle sopivaan aikaan Jari-Pekassa sijaitsevasta apteekin noutolokerikosta, kertoo apteekkari Marika Ekholm.

Marika Ekholmin perhe on urheilullinen.

  • Perheeseeni kuuluu minun ja mieheni lisäksi neljä lastamme. Perheemme vapaa-aika kuluu urheilun merkeissä. Jäähallit ovat tulleet meille erittäin tutuiksi poikamme jääkiekkoharrastuksen sekä kolmen tyttären taitoluisteluharrastuksen myötä. Itselleni tärkeitä harrastuksia ovat hiihto, lumilautailu, maastopyöräily sekä golf.

Hartolan apteekki kuuluu Liikkujan Apteekki-konseptiin ja odotan innolla, että pääsen järjestämään hartolalaisille erilaisia aktiviteetteja. Haluan tehdä yhteistyötä kunnan, paikallisyhdistysten ja muiden paikkakunnan yritysten kanssa ja olla mukana edistämässä Hartolan asukkaiden terveyttä ja hyvinvointia, kertoo Marika Ekholm.