Harrastuksia Hartolassa

Helena Mäkinen
HARTOLA

KunkkuAreenan yläkerrassa sai tietoa sekä hyvinvointikuntayhtymän palveluista että omasta kunnosta. Alueellinen hyvinvointikoordinaattori Heli Lehtovaara kehotti käyttämään sähköisiä palveluita.
– Nettisivuillamme voi tehdä testin, jos haluaa tietää diabetes- tai osteoporoosiriskeistään. Työntekijämme ottaa yhteyttä, jos testi antaa aihetta huoleen. Yhtymän nettisivuihin kannattaa tutustua.
Kahvio oli valjastettu testeihin. Liikuntaneuvoja Sanna Kankkunen ohjasi tulijoita täyttämään lomakkeen ja sitten puristusvoima-, InBody- ja hapenottokykytestiin. Sykemittariin syötettiin tiedot ja rentouduttiin, tuloksena oli monipuolista tietoa kehon kunnosta.
Testausten päätteeksi jokainen sai yhteenvedon ja pääsi kuuntelemaan, miten tuloksia tulkitaan.
Testit oli ajoitettu hyvin, nyt on aika ilmoittautua jumpparyhmiin kuntoa kohottamaan.
Harrastusmahdollisuuksien kirjo oli esillä. Silmukka Koukussa –ryhmäläiset kehittelivät aulassa luovia ratkaisuja käsien ja aivojen yhteistyön aktivoimiseksi. Vieressä oli Marttojen monipuolista toimintaa esittelevä piste. Kirjaston työntekijöillä oli tietovisa. Esillä olivat yhteistyö Signaalin kanssa, omatoimikirjaston käyttö ja e-aineistot. Kirjastokortin takana on vaikka mitä!
Avaralla areenalla päivystivät Itä-Hämeen Rastin Pasi Valkonen ja Lauri Valkonen.
– Iltarastit pyörivät kesäaikaan joka viikko: Heinolassa torstaisin ja Sysmän-Hartolan alueella tiistaisin. Viime talvena meillä oli sprinttisuunnistusta. Harrastajia on ollut tänä kesänä reilut 30.
Anni Pajunen kertoi MLL:n toiminnasta.
– Oletko jo jäsen? Otan vastaan muskari-ilmoittautumisia. 14.9. on eka lapsiparkkivuoro, se on MLL:n vastuulla.
Namikan Pekka Pyykkö pehmusti lattiaa ja seinää, että halukkaat pääsivät harjoittelemaan pesäpalloa. Vieressä HaVon nuoret kertoivat urheilu- ja liikuntamahdollisuuksista. Lapsille rakennettu temppurata oli kovassa käytössä.
Nuorten työpajan Heli Turve ja koulukuraattori Jenni Lehtimaa olivat valmiita keskustelemaan nuorten kanssa heitä kiinnostavista asioista.
Viereisellä teltalla pääsi tutustumaan reippaisiin partiolaisiin.
– Meillä on kaikenlaisia leikkejä ja leirejä. Evolla oltiin isolla Ilves-leirillä, kertoi Olivia Miller.
Seikkailija Aleksi Ruoppi esitteli vanhaa sudenpentupaitaansa, joka oli täynnä merkkejä. Partiossa oppii monia hyödyllisiä taitoja!

Kuvassa: Aina valmiina! Partiolaiset kertoivat Tainionvirran Taimenien toiminnasta.