Haastajafinaalista hopeaa

Jari Yli-Talonen

Bandy Boys -88:n D2-pojat (2006) pelasivat sunnuntaina Itä-Suomen alueen haastajatason finaalissa Joensuussa. Mukana olivat Savo-Karjalan alueelta joensuulainen Josba sekä kuopiolainen SB Welhot. Kaakkois-Suomen alueelta oli BB-88:n kanssa finaalipeleihin päässyt mukaan LaSB. Sen kanssa BB-88:lla oli jo jatkosarjassa tiukkoja kamppailuja ja jatkosarjassa pelit olivat päättyneet kahteen tasapeliin.

BB-88 kohtasi ensimmäisessä välieräpelissä Kuopion Welhot, joka oli pelannut Savo-Karjalan sarjoissa voitokkaasti Josban kanssa. BB-88 sai pelinsä hyvin alusta saakka käyntiin. Peli oli erittäin vauhdikasta ja tilanteet vaihtuivat tiuhaan tahtiin päästä päähän. Vaikka peli oli hyvin tasaista, joukkueen kapteeni Veeti Yli-Talonen johdatti neljällä maalillaan kotijoukkueen selkeään voittoon. BB-88 puolusti hienosti ja mainioilla viimeistelyillään vei voiton numeroin 6-2. Kaikki ketjut onnistuivat pelissään erinomaisesti, mutta poikkeuksellisen kovavauhtien ottelu vei osalta pelaajista ns. mehut. Voittoon johtanut onnistuminen oli hieno esitys koko joukkueelta.

Toisessa välierässä LaSB löi niukasti joensuulaisen Josban 4-3 ja meni finaaliin. Alkua hallitsi Josba ja näytti pitkään siltä, että Josba menee finaaliin. Mutta viimeisen erän tiukalla puristuksella LaSB pystyi tekemään tarvittavan tasoituksen sekä lopuksi voittomaalin.

Pronssiottelussa SB Welhot vei pronssit kotiin lyötyään Josban lukemin 5-3.

Finaalissa oli BB-88:lla vastassa siis ennestään tuttu LaSB. Ottelu oli kahden erän ajan oikea trilleri. Maaleja tehtiin erittäin kovavauhtisessa pelissä tasaisesti molempiin päihin ja johtoasema vaihtui vuorotellen.

Tasaisen kahden erän jälkeen kolmas erä kääntyi hienoilla onnistumisilla selkeästi LaSB:lle. BB-88 ei saanut hyödynnettyä maalintekopaikkojaan, mutta LaSB pystyi mm. hienoilla ilmasta ohjauksillaan sekä maalinedustapelillään todella tehokkaaseen maalintekopeliin.
Kahden pelin kova vauhti tuntui vievän viimeisessä erässä parhaan terän BB-88:n juoksuvauhdista ja LaSBilla tuntui onnistuvan kaikki. LaSB vei ottelun lopulta 10-5, joten voittajasta ei tällä kertaa jäänyt epäselvyyttä.
Pelin vauhdista ja kovuudesta kertoo osaltaan se, että molemmat joukkueet saivat pelin aikana rangaistuksia ja kumpikin joukkue sai rangaistuslaukauksen, jotka joukkueiden kapteenit ampuivat onnistuneesti sisään.
BB-88:n tehot finaalipeleissä jakaantuivat seuraavasti: Riku Liikola 0+1, Kimi Elfvengren 1+3, Onni Nurminen 1+1, Aleksi Muttilainen 1+3, Teemu Rantalainen 1+1, Peetu Rantala 1+0 ja Veeti Yli-Talonen 6+0.
D2-poikien hieno kausi huipentui siis koko joukkueen ansaitsemiin hopeamitaleihin.

Kuvassa:
Itä-Häme Akatemian D2-yhteisjoukkue voitti toisena pelivuotenaan Itä-Suomen ylialueellisessa haastajatason finaalissa Joensuussa hopeaa.
Vasemmalta oikealle:  Viivi Hotti, Joona Huhtala, Joel Hyttinen, Tomi Behm, Onni Vartiainen, Aleksi Muttilainen, Kimi Elfvengren, Paavo Kolehmainen, Onni Nurminen, Markus Porvari, Aku Uosukainen, Riku Liikola, Veeti Yli-Talonen, Teemu Rantalainen, Peetu Rantala ja edessä mv. Miro Lehti. Kuvasta puuttuvat joukkueessa kauden aikana pelanneista mm. Onni Salo ja Elias Laitinen.  Joukkuetta valmentavat kuvassa takana seisovat Jari Yli-Talonen ja Marko Kivelä. Kuva Anu Yli-Talonen