Beethovenista Hurmerintaan

Mika Sankari
SYSMÄ

Sysmän Suvisoiton vastuuhenkilöt eli toiminnanjohtaja Maria Luts, taiteellinen johtaja Esa Heikkilä, hallituksen puheenjohtaja Terhi Hilden ja tuottaja Saula Baski esittelivät tulevan kesän ohjelmistoa lehdistötilaisuudessa perjantaina 21.2. He toivottavat kaikki tervetulleiksi konsertteihin kokeilemaan tuttujen juttujen lisäksi uusiakin elämyksiä.
Viikon mittainen festivaali käynnistyy lauantaina 27.6. VPK:n lavalla oopperan sävelin.
Nimekkäimmät esiintyjät suuren yleisön silmissä ovat ehkä legendaarinen pariskunta Maarit & Sami Hurmerinta. Kannattaa tutustua samalla Teatteritalolle pystytettävään taidemaalari Timo Jakolan Maaritin kappaleisiin perustuvaan taidenäyttelyyn 29. kesäkuuta.
6-14-vuotiaille suunnattu Lasten Suvisoitto-leiri järjestetään Hartolassa Kompelonlahden leirintäalueella juhannuksen jälkeen. Siellä on tarjolla unohtumaton elämys ensin viikonloppuleirin ja sitten esityksen muodossa 30. kesäkuuta. Ilmoittautuminen on jo käynnissä.
Seitsenkielinen kitara on koettavissa brasilialaisessa illassa keskiviikkona 1.7. Festivaali tarjoaa mielenkiintoisena sekoituksena sekä musiikkia maailmalta että suomalaista mytologiaa ammattitaitoisten esiintyjien voimin. Viikon aikana käydään kotimaan ohella mm. Italiassa, eteläisessä Amerikassa ja 2. heinäkuuta keskisessä Euroopassa.
Vuosi 2020 on säveltäjä Ludwig van Beethovenin juhlavuosi, sillä hänen syntymästään tulee kuluneeksi 250 vuotta. Suvisoitto huomioi juhlavuoden juhlakonsertin muodossa Luhangan kirkossa perjantaina 3.7. Esiintymässä ovat Joensuun kaupunginorkesteri ja arvostettu pianisti Ronan O’Hora. Silloin saa kantaesityksensä lahjakkaan Elisar Riddelinin “Marras-sävelruno sinfoniaorkesterille” -teos. Suomalaisesta mytologiasta inspiroituva Riddelin, 26, on nuoresta iästään huolimatta kokenut tekijä.
Viimeisenä iltana eli lauantaina 4.7. jatsataan Julia Vuorinen & Mulliganesin tahtiin VPK:n talolla.
Lippukauppa on jo käynnistynyt Lippu.fi -palvelussa. Toukokuusta lähtien lippuja saa myös Sysmän kukkakaupasta ja esityspäivinä ovelta ennen esitystä, mikäli niitä on jäljellä.
Erilaisia sävelmaailmoja, kontrasteja, tunteita ja yhteisöllisyyttä tarjoavan Suvisoiton ohjelmasta saa lisätietoja jutussa esiintyneiltä vastuuhenkilöiltä tai osoitteesta www.suvisoitto.fi.

Kuvassa: Takana vasemmalta Maria Luts ja Terhi Hilden, keskellä Saula Baski ja Esa Heikkilä, edessä Elisar Riddelin.