Aurinkoinen REX

Mika Sankari
HARTOLA

Hartolan Ladun ja MLL:n järjestämässä Rex-talvitapahtumassa ei valitettavasti päästy ladulle karkauspäivänä eli lauantaina 29.2. lumien tehtyä katoamistempun, mutta mukavaa tekemistä löytyi liikuntamajalta ja sen ympäristöstä siitä huolimatta yllin kyllin.
Osallistujat pääsivät patikoimaan Harjun reiteille omaan tahtiin. Latupohjalla ja metsässä oli paikoin sulaa ja varjopaikossa välillä todella liukasta, joten kävelijän ja maastopyöräilijän täytyi liikkua varovaisuutta noudattaen. Turvallista pyöräilyä oli tarjolla parkkialueella läskipyörien kokeilujen ja taitoajon merkeissä.
Majan ympäristössä pääsi laskemaan liukumäkeä jäisissä olosuhteissa luonnonmäessä ja tykkilumesta tehdyssä kumpareessa. Soriksen kaukalon jää oli myös ihan kelvollisessa kunnossa lauantaipäivän luisteluja varten.
Piha-alueella Lasten olympialaiset muodostuivat useasta mielenkiintoisesta ja harvemmin nähdystä lajista. Korkeushypyssä hypättiin niin korkealle kuin mahdollista, talvilaji pujottelu sujui tällä kertaa maan kamaralla pujottelurataa pitkin, köydenvedossa kyse oli köyden vetonopeudesta. Painonnostossa kokeiltiin voimamieslajin kykyjä, kuulantyönnössä kuulaa työnnettiin kottikärryillä, pituushypyssä venytettiin ensin omaa kehoa, hypättiin sitten pitkälle ja aitajuoksussa juostiin aitaa ympäri. Kenties näillä säännöillä saataisiin ratkaistua myös Fingerporin paikalliset mestaruuskilpailut?
Patikoijille ja muille liikkujille oli tarjolla makkaraa ja aitoa, nuotiolla keitettyä nokipannukahvia, herkkuja, Tupperware-tietoutta ja ilmaisarvonta kauniin pakkassään kruunaamana.

Kuvassa: Huoltopisteellä oli tarjolla nuotiomakkaraa, nokipannukahvia, keksejä ja mehua.