BB-88:n miehet kotiturnauksessa

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Bandy Boys -88:n miehet päättivät salibandykauden pelinsä 3. divisioonassa kotiturnaukseen sunnuntaina 4.3.
Putoamista seurannut kausi kolmosessa on ollut vaihteleva, vaikeaa on ollut pelata kahta ehjää peliä samana päivänä. Niinpä tilanne ennen viimeistä turnausta keskiryhmässä olleilla sysmäläisillä oli, että heillä oli pienet teoreettiset mahdollisuudet selviytyä sekä kakkosen nousukarsintaan että joutua nelosen putoamiskarsintaan.
Suora nousija (Löysätempo) ja suora putoaja (SB Coyotes) olivat jo ennen sunnuntaita selvillä. Todennäköisimmältä näytti suora sarjapaikka ja sijoittuminen keskivälille sarjaa.

Erinomaista peliä
sarjavoittajaa vastaan
Tämä toteutuikin. Pisteitä ei tullut mutta vastustajat olivatkin kaksi sarjan parasta joukkuetta. Ensimmäisessä pelissä kohdattiin jo kakkosdivisioonan sarjapaikan lunastanut Löysätempo Mikkelistä. Peli oli BB:lle yksi kauden parhaita. Se pelasi täysin tasaväkisesti sarjan voittajaa vastaan, näyttäen marssivan voittoon.
Sysmäläiset johtivat jo 6-3. Sitten kävi huono tuuri. Sysmäläispelaajan maila osui laukaisutilanteessa peitolla ollutta löysätempolaista päähän. Loukkaantumista ei onneksi pientä haavaa lukuun ottamatta seurannut. Säännöt kuitenkin määräsivät teosta yksiselitteisen viiden minuutin jäähyn.
Tämän tappiolle joutuneet mikkeliläiset käyttivät erittäin hyvin. Salibandyssa viiden minuutin jäähy on paha paikka kenelle tahansa. Löysätempo pyöritti mainiosti tasoituksen ja kun lopussa BB:lle tuli vielä minuutiksi kahden miehen alivoima, johto kääntyi 6-7 tappiotilanteeksi. Tästä ei pystytty nousemaan, olihan vastustaja kuitenkin lohkon ykkönen. Tappio tuli lukemin 7-9.

Toisessa pelissä vastassa sarjakakkonen
Toisessa ottelussa vastassa oli sarjan kakkonen korialainen Klubi. Se pääsee karsimaan kauden päätteeksi kakkosen häntäpään joukkueen kanssa. Avausottelun tapahtumat olivat vieneet BB:ltä parhaan pelifiiliksen. Vaikka yritystä oli ja laukauksia saatiin, oli viimeistely heikompaa.
Luvattoman helposti päästettiin myös vastustaja iskemään vastahyökkäyksillä. Koska panokset olivat jo hävinneet ja BB:n sarja- ja Klubin nousukarsintapaikat selvät, peli meni huolimattomaksi päästä päähän juoksuksi. Klubi korjasi lopulta voiton lukemin 7-3.

Kuuluttajan palkinto
Niklas Aartolahdelle
Kauden päätteeksi Jari Nora jakoi perinteisen ”kuuluttajan kiertopalkinnon”. Se meni oikeutetusti hyvän kauden pelanneelle maalivahti Niklas Aartolahdelle.
Tehomiehinä häärivät kuten niin usein aiemminkin Mikko Salonen ja Teemu Vettenranta. Molemmat olivat koko lohkon pistepörssin kärkinelikossa ja Mikko Salonen voitti lohkon maalipörssin.

Kuvassa: Tiukkaa vääntöä Perttu Mäkelän vartioiman maalissa.  Punapaitaisia edessä vasemmalla Teppo Vettenranta (88), Vesa Kuitunen ja Kuisma Seppälä (9). Taustalla Teemu Vettenranta (83) ja Mikko Salonen (91) sekä kentän reunalla istumassa Timo Vettenranta,  Joni Kantonen  ja Tero Kalliosaari. (Kuva Heikki Helin)