Aki on vahvin

Uotinpäivälauantaina Sysmän Suopellon uudella satama-alueella pidettiin järjestyksessään toiset Sysmän Vahvin mies -kisat. Aurinko porotti kuumasti ja ainoat aurinkovarjot huolehtivat oluthanojen pysymisestä kylmänä, mutta sekä liki parisatapäinen yleisö että kilpailijat näyttivät nauttivan lämmöstä lihasten pullistellessa ja Päijänteen kimaltaessa taustalla.

Suorituspaikkoja järjestellyt ja samalla omaan kilpailusuoritukseensa valmistautunut Aki Lehtinen kertoi ilahtuneena tämän vuoden osallistujamäärästä.

–Saatiin liikkeelle sopiva määrä kisaajia, kaksi naista ja seitsemän miestä. Tämä on sellainen vapaamuotoinen tapahtuma ja kisat viedään läpi rennossa hengessä, vaikka paremmuutta mitataankin, totesi järjestäjä hymyillen.

Kisalajeja oli kuusi ja lajivoitot pisteytettiin siten, että sarjan osallistujamäärän mukaan lajin paras sai 7 (naisissa 2) pistettä ja heikoin yhden pisteen. Pistelasku piti kilpailun tasaisena aina viimeiseen lajiin saakka, vaikka yksittäisessä lajissa erot saattoivat muodostua suuriksi. Kilpailulajit olivat auton veto, lastaus, viikinkipunnerrus, renkaan kääntö, etukannatus sekä maastaveto. Renkaan pyöritys taisi aiheuttaa suurinta hajontaa, sillä lajin voittaja pyöräytti 325 kg painavaa traktorinrengasta viidesti 17 sekunnissa, kun viimeiset eivät saaneet yhtään pyöräytystä. Lajit oli järjestäjien mukaan valittu mittaamaan eri kehonosien voimavaroja. Suorituspaikat ja välineet olivat tapahtuman henkeen sopivasti kotikutoisen oloisia, mutta toimivia – ja painavia.

Kilpailun jälkeen Sysmän Vahvin mies 2015 Aki Lehtinen oli syystäkin tyytyväinen mies.

–Erittäin kovasta vastuksesta huolimatta titteli jäi Sysmään ja järjestelyt menivät hyvin, kiitteli Lehtinen talkooporukkaansa ja kisan yhteistyökumppaneita Pinxinmäkeä, Sysmän Rautiaa, Urheilu-Valosta sekä Paimenpoika-myymälää. Kisa saanee jatkoa ensi vuonna ja Lehtinen on asettanut omaan harjoitteluunsa muitakin tavoitteita: tähtäimessä olisi tukkipunnerruksen Suomen ennätys, joka häämöttää ”vain” noin 30 kg päässä. RP

Tulokset:
Miehet 1. Aki Lehtinen 37 p. 2. Veli-Matti Paasikannas 33 p. 3. Sakari Hämäläinen 28 p. 4. Benjamin Pohjankoski 24 p. 5. Henri Granbacka 19 p. 6. Jarkko Kapiainen 14 p. 7. Santeri Torvinen 13 p.
Naiset: 1. Kaisa Lotta 2. Jaana Tanner.