Elokuvayö Hartolassa

Hartolan Jokiranta täyttyi perjantai-iltapäivänä elokuvafaneista. Perinteinen Outolintu-elokuvayö alkoi Kätyrit-elokuvalla. Sitä tulivat seuraamaan myös helsinkiläiset Juhani Liimatainen ja Kosmo Numminen.

-Kosmo on ollut elokuvissa aiemmin kaksi kertaa, joten saa nähdä miten hän malttaa olla täällä, isä Juhani Liimatainen pohti ennen näytöstä.

-Kävin katsomassa Late Lampaan, se oli tosi hyvä, Kosmo Numminen sanoo.

Festaripassin lunastaneet Raija Visa ja Sini Järvinen aikoivat seurata ainakin kolme elokuvaa. Eniten ennakko-odotuksia herätti Big Game. Jalmari Helanderin elokuva kertoo Yhdysvaltain presidentistä, jonka lentokoneen terroristit ampuvat alas Lapin ilmatilassa. Lapissa nuori poika auttaa presidenttiä selviytymään.

-Siskoni on nähnyt sen ja kehui, että se on hyvä, Järvinen tuumasi.

Äiti ja tytär käyvät usein elokuvissa yhdessä. Outolintu-tapahtumassa he ovat olleet useita kertoja, muutaman kerran töissäkin. Koska Jokirannassa ei näytetä elokuvia säännöllisesti, useimmiten suuntana on Heinola kun on tarkoitus mennä elokuviin. Leffamaku menee heillä hyvin yhteen.

-Tykkäämme seikkailuelokuvista ja romantiikasta. Esimerkiksi Terminator oli hyvä. Siinä oli jotain uutta ja jotain vanhaa, Visa sanoi. AO-O