Aikuisurheilu nosteessa

Mika Sankari
HARTOLA

Syyskuun poikkeuksellisen lämmin sää tarjosi täydelliset puitteet yleisurheilulle Hartolan kunnostetulla urheilukentällä lauantaina 26. syyskuuta. Lajeina olivat Hartolan Voiman avoimissa seuranmestaruusotteluissa sadan metrin juoksu, pituushyppy, keihäänheitto ja 800 metrin juoksu. Lajeja sai suorittaa halutessaan myös yksitellen.
–Tärkeintä toiminnassamme on kuitenkin ollut koko ajan hyvä huumori ja antaumuksella heittäytyminen urheilun hienoon maailmaan toisia kannustaen. Tulokset ovat siinä toissijaisia. Ne löytyvät toki aina kisojen jälkeen HaVon nettisivuilta. Kun aloimme kokoontua kesän alussa, olimme pääosin aivan noviiseja. Joidenkin kohdalla viimeisimmät urheilusuoritukset olivat kouluajoilta, eivätkä ne välttämättä olleet silloin mitenkään elämän hienoimpia hetkiä, Kristiina Harjula taustoittaa.
Hänen mukaansa onkin ollut hienoa nähdä, kuinka lyhyessä ajassa voi kehittyä ja löytää uusia puolia itsestään. Hän on käynyt aikuisurheilijatoiminnan lisäksi juoksemassa myös 10000 metrin ja puolimaratonin kilpailuja tänä kesänä. Muitakin lajeja harrastetaan.
-Olemme pelanneet kesällä myös pesistä keskiviikkoisin Soriksella, joten harrastamme urheilua hyvin monipuolisesti, Harjula kertoo. Paikallispelissä Sysmän joukkue kaatui hyvän yhteispelin ansiosta.
–Hartolan ja lähikuntien aikuisurheilijat ovat kokoontuneet ehtimistensä mukaan harjoittelemaan torstaisin urheilukentälle. Haluamme olla esimerkkinä lapsillemme, että aikuisetkin voivat heittäytyä uusiin lajeihin ja kannustaa toisiaan parempiin suorituksiin. WhatsApp-ryhmän avulla yhteydenpito on sujunut hyvin.
Yleisurheilukauden loppu alkaa häämöttää tilapäisestä intiaanikesästä huolimatta, joten jatkossa kokoonnutaan esimerkiksi sulkapallon merkeissä KunkkuAreenalla. Talven muut aktiviteetit ovat vielä auki. Toiminta jatkuu joka tapauksessa.
–Parhaimmillaan toistakymmentä henkeä käsittänyt aikuisurheilijoiden ryhmä toivottaa tervetulleeksi joukkoonsa lisää jäseniä, Kristiina Harjula vinkkaa.

Kuvassa: Aikuisurheilijoiden mestaruuskilpailut käynnistyivät sadan metrin juoksulla.

Tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.hartolanvoima.fi/avoimet-seuranmestaruus-pituus-ja-keihas/