Yritys tutuksi – Uoti

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmässä sijaitseva ravintola Uoti avasi ovensa muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen uusin voimin. Uotin toimintaa johtaa jatkossa ravintolapäällikkö Mia Helminen.
Uuden startin ensimmäinen päivä viime torstaina näytti hyvältä tulevaisuuden kannalta; lounasaikana sali täyttyi ja sama oli tilanne auringonpaisteisella terassilla. Hyvältä näytti tilanne myös ensimmäisenä viikonloppuna. Mia Helmisen huolena onkin ollut työvoimapula, ammattitaitoista henkilökuntaa ei meinaa löytyä mistään.
– Someen laitettu hakuilmoitus toi onneksi yhden työntekijän muutama päivä sitten, iloitsee Helminen.
Uoti pyrkii parantamaan ruokapalvelujaan ja uusi a la carte -lista on valmiiksi mietitty. Aloituskiireet vain ovat toistaiseksi lykänneet sen käyttöönoton. Uusi ”pieneen nälkään” -osio on myös valmis ja se on otettu jo käyttöön.
Helminen toteaa, että ruokapalvelujen tason nostamisen lisäksi Uoti tulee panostamaan ohjelmatarjontaan.
– Kilpailu alalla on paikkakunnalla kovaa ja siihen on vain lähdettävä mukaan.
Sääkin sanelee kesän mittaan paljon asiakkaiden liikkumista, sillä terassien sisätilat ovat melko pienet. Vesisade on meidän keli, naureskelee Mia Helminen.

Helmisen mukaan odotukset ovat realistisia, jalat maassa mennään, omat rajat tunnetaan, mutta työtä ei pelätä. Ohjelmarungon rakentelu syksyksi on koko ajan menossa ja tarkoitus on jatkossa käyttää mahdollisuuksien mukaan myös oman kylän esiintyjien tarjontaa.
– Hyvällä palvelulla ja positiivisella asenteella lähdetään liikkeelle!
Ravintolatoiminnan lisäksi Uoti tehostaa jatkossa myös hotellin markkinointia.

Kuvassa: Ravintolapäällikkö Mia Helminen talon kokin Tiina Aaltosen valmistaman lounaan vierellä.

Uoti

Keskustie 1, Sysmä
p. (03) 876 250
hotell@uoti.net
www.uoti.net