Yleisö löysi Suvisoiton

Suvisoitto 2015 soiteltiin päättyneeksi viikonvaihteen jazz-tunnelmissa. Tämänkesäinen Suvisoitto onnistui niin laadullisesti kuin yleisömäärälläkin mitattuna erinomaisesti. Toiminnanjohtaja Mikko Leppäsen alustavat laskelmat osoittavat, että tapahtuma tavoitti katsomoihin kaikkiaan liki 4000 ihmistä. Konserteista kaksi oli ylitse muiden; WPK:n Olavi Virta -konsertti ja Luhangan kirkon juhlakonsertti, molemmissa liki 800 ihmistä.

Tapahtuman viimeiseen konserttiin WPK:n lavalle olisi yleisöä mahtunut tällä kertaa enemmänkin, mutta olisiko jo pieni väsymys iskenyt vieraisiin.

Suvisoiton Tuki y:n hallituksen puheenjohtaja Birgitta Stjernvall-Järvi kuunteli tyytyväisenä Tessa Virran jazzia lauantaina.

–Meillä oli hieno Suvisoitto, upeita konsertteja ja paljon yleisöä. Kaikki meni positiivisten odotusten mukaisesti, totesi puheenjohtaja.

Stjernvall-Järvi kertoi erityisesti nauttineensa teatteritalon Ainon Ääni -konsertista, kirkon Sysmäläisestä illasta ja Luhangan kirkon huippukonsertista.

–Kyllä kesän kokemukset tuovat jatkon suhteen luotettavia ajatuksia, sanoi Stjernvall-Järvi.

Taiteellinen johtaja Ari Rasilainen arvioi Suvisoittoa muutamalla laatusanalla; energinen, aurinkoinen ja valloittava.

–Ja tietysti kaiken mahdollisti hyvä yleisö ja sitoutunut talkooväki.

Jazz-katsomossa istuneet Maija ja Seppo Valonen kiittelivät myös kilvan Suvisoiton tämänvuotista ohjelmistoa. Maijalle konsertti oli jo viides ja Sepolle neljäs. Molemmat nostivat esille mainion Luhangan konsertin sekä sysmäläisvoimin toteutetun kirkkokonsertin.

–Ja jazzia en jätä koskaan väliin, totesi Seppo Valonen.

Tessa Virran orkesteri liikkui latinolaisissa maisemissa tarjoten pehmeän soljuvan ja nautinnollisen bossa novan ja jazz-iskelmien lisäksi mm. portugalilaista fadoa. Tessan laulu toi mieleen pianisti/laulaja Diana Krallin; alttomaisen pehmeä bossa nova -ääni ja taustalla taitavat muusikot (Ville Pynssi, rummut, Petri Krzywacki, kitara ja Olli Peuhu, kontrabasso).

Hillittyä ja aistikasta soittoa, sanokoot modernin jazzin diggarit mitä vaan!

KP