Yhteistyötä keilailun kanssa?

Kaisa Vigman
HARTOLA

Hartolassa on keilattu jo vuodesta 1989. Ensi vuonna pallot ovat siis rullanneet radoillaan ja keilat komeasti kaatuilleet jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hallissa käy usean eri keilaseuran harrastajia ja siellä järjestetään aktiivista kilpailutoimintaa.
Viikko sitten halliin kokoontui yli 20 keilailusta kiinnostunutta tuumimaan ja visioimaan yhdessä keilahallin kehityssuuntia.

Hartolan Keilahalli Oy pyörittää hallin toimintaa. Käytännön töissä nähdään usein hallituksen puheenjohtaja Teuvo Järvinen ja muutama intohimoisesti keilailuun suhtautuva talkoolainen. Vuorojen aikana paikalla täytyy olla keilahallin koneet taitava vastuuihminen. Heitä ei ole kourallistakaan. Tämä tuo haasteita keilahallin aukioloaikoihin. Se, että Hartolassa on tällainenkin harrastusmahdollisuus olemassa, on pienelle paikkakunnalle iso asia.
– Unelmatilannehan olisi se, että kaikki , jotka keilailua haluavat harrastaa, voisivat niin tehdä, sanoo Teuvo Järvinen. Hän kaipaa erityisesti lisää nuoria harrastuksen pariin.
Keilahallin yhteydessä toimii myös hyvin varustettu kuntosali. Hartolasta ei liiemmin löydy sellaisia liikuntapalveluita, jonne kävisi yhä yleistyvä liikuntaseteli ihan ympärivuotisesti – keilahallilla palveluineen olisi potentiaalia olla sellainen.
Paikalla pohtimassa oli myös Hartola Golf Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Raitala. Hän on yhteistyön kannalla.
– Usein keskusteluissa eri henkilöiden kanssa on avattu sitä, kuinka voisimme hyödyntää toinen toisiamme. Esimerkiksi voisi olla yhteislippu, joka mahdollistaisi niin golfin, keilailun kuin laskettelunkin. Näin voisi saada uusia harrastajiakin – ja golfin pelaajille fiksua tekemistä talven ajalle, hän toteaa.
– Jospa saataisiin kuntaan sellainen fiilis, että kun sulla menee hyvin, niin mullakin menee hyvin, hän toivoo.
Tilaisuudessa käytettiin runsaasti puheenvuoroja. Läsnäolijoissa oli mukana niin kilpakeilaajia kuin satunnaisia harrastajiakin. Hartolan Keilahalli vastaa kohtuullisen laajan alueen tarpeisiin, sillä oman paikkakunnan harrastajien lisäksi keilailijoita käy Sysmästä, Joutsasta ja Pertunmaalta.
– Ilman tätä Hartolan hallia, joutuisin ajamaan aina Jyväskylään asti, sanoo joutsalainen aktiivikeilailija Olavi Parkkonen.

Kuvassa: Tilaisuus keilahallilla oli keskusteleva ja paikalle oli saapunut niin aktiivisia kisakeilaajia kuin myös satunnaisia harrastajiakin. Yhteistyön merkitystä korostettiin useissa puheenvuoroissa.