Wanha Matkis valmistui

Entisiin matkahuollon tiloihin Hartolaan on rakentunut ravintola Wanha Matkis. Nyt keittiö on valmis ja ravintolan lounaspöytä salaatteineen on ollut käytössä pari viikkoa. Wanha Matkis on perheyritys, jonka näkyvimmät hahmot ovat Sanna Paananen ja Pekka Pajunen, erittäin kokenut ravintolayrittäjä. Pekka hoitaa keittiön ja Sannan salin muun perheen avulla. Yrittäjien mukaan ravintola ja sen lounaspuoli on otettu hyvin vastaan. Lisäherkkujakin on tulossa.

Eikä Pekan ja Sannan sanoja ole syytä  epäillä. Lounaalta lähtevät asiakkaat huikkaavat pariskunnalle kiitokset lounaasta. Hartolalainen Esa Kiuru on kokeilemassa paikkaa ensi kertaa. Hän toivottaa uuden ravintolan tervetulleeksi aivan keskustaan.

-Ruoka oli oikein hyvää ja salaattipöytä aivan loistava, Kiuru kehuu. Hän aikoo tullaan Matkikseen uudestaankin.

Sanna ja Pekka aloittivat perheenjäsenineen tilojen remontoinnin maaliskuussa.  Heidän mukaansa kaikki paikat pantiin uusiksi kylmätiloja, valaistusta ja pintoja myöten. Keittiö aloitettiin nollasta ja rakennettiin kokonaan uuteen uskoon. Tulos näyttää vieraan silmissä yksinkertaisen tyylikkäältä. Tarkoituksena oli ja on hankkia ravintolalla elanto perheelle. Matkiksessa on sata asiakaspaikkaa ja lisäksi 60 terassilla.

-Keittiöön satsattiin, koska sillä eletään talven hiljaisen kauden yli. Käytännössä tulos pitää siis tehdä kesäkuukausina, Pekka sanoo.

Nyt salin nurkassa soi mainio alkuperäinen levyautomaatti eli jukeboksi, josta nuoremmat asiakkaat kysyvät käyttöohjeita. Luvassa on myös bändivieraita ja karaokea, flipperiä ja pelikoneita odotetaan vielä niitäkin. Ruokaakin on tulossa lounaan rinnalle lisää: pizzojen ja pastojen lisäksi sesongin mukaista lähiruokaa.

Perheellä on edelleen jäljellä myös ravintola Helsingin Matinkylässä, joka on niinikään perheenjäsenten hoidossa. Ravintolat hyödyntävät tätä muun muassa yhteisostoilla. Sanna ja Pekka aikovat keskittyä Wanhaan Matkikseen.

Avajaiskekkerit ovat Kesäraittipäivänä 14.6.

TK

Yksi vastaus artikkeliin “Wanha Matkis valmistui”

  1. Tähän on nyt selvennettävä, että Pekka on minun setäni, ei puolisoni. 😀

Kommentit on suljettu.