Tanssi yhdistää

Tanssi liikuttaa, mutta ennen kaikkea se yhdistää. Näin sanoi Sysmän Voimistelijoiden puheenjohtaja Marjut Rantanen seuran kevätnäytöksessä ”85 vuotta – Matka jatkuu”. Ja sen se todella tekikin. Tanssi yhdisti menneen ja tulevan, nuoret ja aikuiset, tanssijat ja yleisön sekä musiikin iloisella mielellä.

Olisi vääryyttä nostaa joku esityksistä toisten edelle – niin sydämellä kaikki kahdeksan eri ikäluokan ryhmää aikuista pienimpiin 3-4-vuotiaisiin lapsiin hoitivat osuutensa. Joku esityksistä oli vauhdikas ja raju, joku rauhallinen ja jopa surullinen, joku iloinen, mystinenkin. Samaa mieltä tuntui olevan Yhteiskoulun jumppasalin täyttänyt yleisö, joku yhtyi välillä esityksiin tahtia taputtaen.

Musiikkina oli discoa, rappia, kansanlauluja, Suomi-poppia ja reggaen keinuvia rytmejä – Juppi, hippi, punkkari -biisistä Värttinän nykykansanmusiikkiin. Musiikki oli yhdistetty taiten eri koregafioihin, joista muodostui esityskokonaisuus. Iso kiitos siitä kuuluu tanssijoiden lisäksi ohjaajille.

Seuraavana todella suurena haasteena sysmäläisille on ensi vuoden kesällä Helsingissä järjestettävä voimistelun kansainvälinen suurtapahtuma, johon tavoitellaan pelkästään Suomesta 3 500 osanottajaa. Mutta ei SyVolla mitään hätää ole, kunhan vain uudet harjoittelutilat löytyvät koulun joutuessa remonttiin.

Jäseniä on nimittäin yhteensä kolmisensataa, joista puolet nuoria ja lapsia, lähinnä tyttöjä ja naisia. Ohjaajia on viitisentoista, jotka kaikki tekevät vapaaehtoistyötä sysmäläisten hyvinvoinnin edistämiseksi liikunnan ja jumpan keinoin. Vain salibandy yltää liikuttamaan yhtä suuria määriä harrastajia.

85-vuotisjuhliaan viettävässä Sysmän Voimistelijoissa liikkuu ja voimistelee kaikenikäisiä. Vauvoja, senioreita, lapsia, aikuisia. Harrastus on samalla yhdessäoloa ja yhdessätekemistä. Harrastajat tulevat pääosin Sysmästä mutta mukana on harrastajia myös lähikyliltä ja -pitäjistä aina Hartolaa ja Joutsaa myöten.

TK