Viis´Raitilla keräsi rahaa

Sysmäläinen mieskvintetti Viis’ Raitilla (Kyösti Piippo, Pertti Lehtosalo, Kyösti Neva, Jari Häkkinen ja Sakari Korhonen) esiintyi sunnuntaina Suopellon Ns-talolla Jaak Lutsin säestämänä. Konsertilla kerättiin rahaa Olavi Virran kunniaksi toteutettavalle ”Hopeinen kuu” -muistomerkille. Sateisesta säästä huolimatta oli paikalle saapunut kiitettävä määrä kuuntelijoita ja nuorisoseurantalon sali täyttyikin viimeistä paikkaa myöten.

Raittilaiset esittivät toistakymmentä Olavi Virran levyttämää kappaletta tämän uran aloittaneesta ”Syysserenadista” aina lopussa kuultuun ”Tähteen ja meripoikaan”. Konsertista hurmioitunut yleisö kuitenkin suorastaan vaati aplodeillaan lisää, joten miehet esittivät vielä encorena ”Villiruusun”.

Konsertin jälkeen yleisö oli yhtä mieltä siitä, että Viis’ Raitilla oli hyvässä vedossa ja muistomerkkikeräykseenkin rahaa kertyvän kiitettävä määrä. Konserttia seuraamassa olleiden sysmäläisen Minna Gripenbergin ja paikkakunnalla vierailevan Susanna Suokonautio-Hynnisen mielestä muistomerkkihanke on positiivinen asia Sysmälle. Muistomerkin sijainnista puhuttaessa toivoivat naiset sitä Hyvien ihmisten torille, josta sen voisi nähdä myös kylän läpi ajaessa.

Särkilahtelaiset kesä-asukkaat Maija ja Mauri Kuovinen olivat myös saapuneet seuraamaan konserttia ja pitivät kuulemastaan. Mauri ihmetteli, miksei Olavi Virtaa hyödynnetä enemmänkin Sysmän kulttuuritapahtumissa, onhan mies kuitenkin kotoisin Särkilahdesta ja siten pohjimmiltaan sysmäläinen. Sysmässä voitaisiin hänen mielestään hyvinkin järjestää jonkinlainen Olavi Virta -festivaali vuosittain.

Viis’ Raitilla-yhtyeen jäsen Kyösti Piippo oli positiivisesti yllättynyt paikalle saapuneesta yleisömäärästä. Yleisömenestyksen pohjalta erehtyikin hän jo lupailemaan laajempaa nuorisoseurantalokiertuetta muistomerkkihankkeen hyväksi ensi syksylle. Suunnitelmissa on kiertää Ns-taloja Sysmän pitäjän alueella ja potentiaalisina konserttipaikkoina esille nousivat ainakin Vintturi, Särkilahti, Papula ja Nuoramoinen.

JP

Yksi vastaus artikkeliin “Viis´Raitilla keräsi rahaa”

  1. Olimme tänään aivan uusina sysmäläisinä mökkiläisinä kuuntelemassa Viis`Raitilla-yhtyeen esiintymistä Papulassa. Kuuntelimme esitystä lähes haltioituneina tietämättä edes esiintyvän yhtyeen nimeä. Loistava konsertti nostalgisine lauluineen sai meidätkin vakuuttuneiksi siitä, että Olavi Virran muistomerkki on tärkeä kunnianosoitus oman aikansa tuntojen tulkitsijalle.

Kommentit on suljettu.