Vauvakruunajaiset Hartolassa

Juhannuksen alla 18.6. jaettiin Hartolassa jo kolmannen kerran vauvojen kruunupipoja. Nuorisotilaan Nuokulle saapui kuusi vauvaa kutsutuista kahdestatoista. Osa vauvoista oli paikalla äitinsä kanssa, yhdellä oli mukana myös isä, yhdellä pappa ja yhdellä mummo.

Pipoja olivat luovuttamassa kunnanjohtaja Merja Olenius, hyvinvointijohtaja Heli Laapio-Knuutila, Yhteen hiileen –hankkeen projektipäällikkö Sari-Anna Vilander ja pipojen kutoja Maija Pentikäinen-Laine.

Tuttuun tapaan vauvat olivat hyvin rauhallisia ja hymyileviä ja viihtyivät tilaisuudessa. Nuorin vauvoista oli vasta kolmeviikkoinen ja vanhin on syntynyt tammikuun alkupuolella. Vauvat jaksoivat hyvin kuunnella pipojen luovuttajien puheet eikä kukaan protestoinut edes pipon päähän laittamista.

Eedla Kojola tuli paikalle äitinsä Hanna Pajusen kanssa. Hanna-äidille tapahtuma oli tuttu jo ennestään, sillä mukana Eedlaa oli saattelemassa myös  perheen esikoinen, isoveli Masi, joka sai oman piponsa ensimmäisellä jakokierroksella runsas vuosi sitten.

Pipojen luovutuksen jälkeen nautittiin kakkukahvit ja tarinoitiin monenlaista. Seuraava pipojen luovutus on suunnitteilla ensi tammikuussa tapahtuvaksi ja toiveena on saada silloin mahdollisimman monta vauvaa paikalle ”kruunattavaksi”.

M P-L