Varttimaraton

Helena Mäkinen
SYSMÄ

Tervalepikon Torpat järjesti 28.10. varttimaratonin. Tapahtuma oli jo perinne, se järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Tämä vartti oli vuoden neljäs, joten heinäkuussa aloittaneet ja joka kuukausi osallistuneet saivat maratoninsa juostua.
Osallistujia oli Sysmästä ja Heinolasta. Mikä sai lähtemään loskatiellä juostavalle lenkille tihkusateeseen?
– Keli on aika huono. Hyvä, jos pääsen läpi tämän! Yli tunti menee varmasti. Nastakengät on jalassa, mutta  silti siellä voi liukastua, aprikoi Lusista tullut Arto Hoikka.
Pirkko Rantahakala oli osallistunut kesän kaikkiin vartteihin, nyt oli viimeinen koitos.
– Joskus olen juossut puolimaratonin. Kyllä tämä menee, kun vaan pysyy pystyssä. Muutama on jäänyt pois liukkauden takia. Tunti on tavoitteena, vähän epäilyttää, että se jää saavuttamatta. Tärkeintä on kuitenkin kunnon ylläpito.
Loskainen tie ja tihkusade ei porukkaa lannistanut. Vesa Blomqvist lähetti matkaan nauravan ja pulisevan tusinan. Puolivälistä oli vielä tulossa mukaan perhe koiran kanssa. Myös Taina Blomqvist, paikan emäntä, lähti reippaasti juoksemaan.
Kolmen vartin päästä juoksi ensimmäinen mäkeä ylös maaliin. Sitä myöten pääsivät kaikki perille, myös se koiraperhe sieltä puolivälistä. Kaikki halukkaat pääsivät Villa Ebbassa suihkuun ja saunaan ennen palkintojen arvontaa.
Palkinnot tosiaan arvottiin! Kaikki mukana olleet pääsivät jännittämään pääpalkinnon voittajaa. Suunto –urheilukellon nappasi onnettaren suosikki Pirkko Rantahakala. Jokainen mukana ollut voitti jotain. Paras aika oli Kimmo Gyntherin 41.46, toiseksi paras Juho Myllärin 46.03 ja kolmanneksi paras Matti Palvailan 56.50. Hieno tapahtuma! Villa Ebbassa jo mietittiin ensi kesän varttimaratonia.