Valmennustiimi e-urheilulle

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän lukion oppilasmäärän lisäämiseksi on viime aikoina mietitty ja toteutettukin monenlaisia toimenpiteitä. Niitä toteuttaa kolmen kuukauden ajan markkinoijaksi valittu Sanna Nieminen. Yksi konkreettinen asia on eSport -linjan lisääminen opintojen valintakoriin. Linjalle on ilmoittautunut ensimmäisessä vaiheessa kolme opiskelijaa. Myös markkinointi-insituutin opiskelija Paula Mäntymäen suunnittelema uusi lukion visuaalinen ilme näkyy markkinointimateriaaleissa ja Facebook -sivustoilla.
– Haluamme säilyttää lukion Sysmässä ja kaikki mahdolliset keinot on mietittävä asian edistämiseksi. Elektroninen urheilu on siitä hyvä kurssi, että se ei ole kiinni lukion sijainnista, sanoo koulun vs. apulaisjohtaja Mari Salminen.
Joulukuussa Sanna Nieminen aloitti sSport -linjan markkinoinnin lähettämällä materiaalia kurssista eri kouluihin ympäri Suomen. Lisäksi hän etsi somesta alan valmentajia ja pelaajia ja kokosi valmennustiimin Sysmän lukion tarpeisiin. Tiimi tulee jatkossa vetämään lukiolaisille eSport -kursseja.
Viime viikolla tiimi teki ensimmäisen vierailun Sysmään ja mukana oli Suomen paras Fortnite -pelaaja Lassi ”Belaeu” Kallio. Ammatikseen pelaavan Lassen kilpailumenestys on ollut vakuuttavaa. Viime vuoden MM-kisoissa New Yorkissa Lassi oli sadan finalistin joukossa 17. Finalistit oli valittu eri puolilla maailmaa käydyistä karsintakilpailuista. Kallio tutustui lajiin vuoden 2018 alussa ja siirtyi ammattipelaajaksi jo saman vuoden lopulla. Vuoden mittaan kilpailuja kertyy viitisenkymmentä.
– Psykologian opiskelut ovat nyt vähän tauolla ja sosiaalinen elämäkin on tässä vauhdissa luonnollisesti kärsinyt, summaa Lassi nykyistä elämänrytmiään.
Lahtelainen Oskari Juhonen on yksi Sysmän tiimin pelivalmentaja. Aiemmin paljon kilpaillut Juhonen työskentelee tällä hetkellä pienryhmän peliohjaajana Lahden seurakuntayhtymässä. Hän löytää e-urheilun parista monia positiivisia elämäntaitoihin liittyviä asioita.
– Tiimityö, tavoitteellinen tekeminen, kommunikointikyky, analyyttisyys ja kielitaito. Näitä ominaisuuksia huipulle pääsy pelaamisessakin edellyttää.
Sysmän valmennusryhmään kuuluvat Juhosen ohella heinolalainen Aleksanteri Leinonen ja vantaalainen Nico Ilkanheimo. Sysmäläiset eSport -linjan pelaajat voivat ottaa sähköpostitse yhteyttä myös Lassi ”Belaeu” Kallioon.
Sysmän lisäksi e-urheilua voi Suomessa pelata vain Sotkamon ja Ruoveden kouluissa.

Kuvassa: E-urheilutiimi tapasi sysmäläisiä vierailukäynnillään. Vasemmalla Suomen paras Fortnite -pelaaja Lassi ”Belaeu” Kallio ja valmentaja Oskari Juhonen. Edessä keskellä lukion markkinointia työstänyt Sanna Nieminen.