Väihkylä evakkotiellä

Väihkylän koulun oppilaat ja opettajat kävelivät syysloman jälkeen hiljaisina vesisateessa koulun pihalta teatteritalolle.

Siellä koulun rehtori Janne-Pekka Juutilainen piti infotilaisuuden tulevien päivien ja viikkojen koulunkäyntiin liittyvistä asioista käytettävissä olevilla tiedoilla. Rehtori kertoi, että koulunkäynti jatkuu 52:ssa parakkimoduulissa, jotka ovat toimintakunnossa ehkä kuukauden päästä. Sitä ennen koulunkäynnin järjestämiseksi tarvitaan luovuutta ja mielikuvitusta.

Väihkylässä ovat edelleen käytössä ruokala ja tekniset tilat – ruokalassa voi myös opiskella ruoka-aikojen ulkopuolella. 1.-2.  ja 2. luokka siirtyvät Toivolaan ja sinne siirtyvät myös iltapäiväkerhot.

Teatteritalo tulee jatkossa olemaan 5., 5-6. ja 6. luokan käytössä ja terveyskeskuksen edessä sijaitseva rivitalo, ”Impilinna” toiminee 3. ja 4. luokan kouluna (tämän kohteen käytöstä ei ole vielä saatu lopullista hyväksyntää).

Maanantaina teatteritalolla katseltiin rehtori Juutilaisen infon jälkeen elokuva ja sen jälkeen oli vuorossa ruokailu. Loppuviikko onkin toistaiseksi improvisointia ja eri paikoissa olevien opintovälineiden etsimistä. KP