Uotintie 10 uudistui

Yrittäjä Hilkka Halmeen Textiikki -myymälä on tuplannut toimitilansa. Aiemmin liikkeen naapurissa sijainnut Milliina lopetti toimintansa jokunen kuukausi sitten ja Textiikki sai väliseinän poistamisen jälkeen lisää tilaa kankaille ja muille tuotteilleen peräti 150 neliötä.

–Halusin täyttää tyhjän tilan. Vaikka voisin jo hyvin jäädä eläkkeelle, yrittämisen palo ajaa jatkamaan.

Hilkka Halme myöntää, että vaikka yrittäjänä toimiminen näinä aikoina on uskaliasta, niin kotiin ja sohvalle jääminen on se paljon huonompi vaihtoehto.

–Sysmä tarvitsee mielestäni tämäntyyppistä erikoisliikettä ja onhan tämä minullekin sosiaalisessa mielessä erinomainen vaihtoehto. Asiakkaat ovat mahtavia, päivät kuluvat nopeasti  ja hyvä palaute innostaa entisestään jatkamaan.

Hilkka on siirtänyt ”uudelle puolelle” kodin sisustustarvikkeet ja vanhaan osaan ovat jääneet lähinnä asustekankaat. Uusia tuotteita ei ole erityisemmin lisätty valikoimiin kevyitä mattoja lukuunottamatta. Liikkeen tunnelma ja henki on avara ja valoisa.

Töitä Textiikissä riittää tasaisesti läpi vuoden. Kausivaihtelut keväällä ja syksyllä tuovat vuoteen luonnollisesti omat sesonkipiikkinsä. Lisäksi koulujen päätyttyä koteja kunnostetaan perhejuhlia varten ja vaatteitakin tuodaan silloin normaalia enemmän fiksattavaksi.

Mukavan lisän yrittäjän arkeen tuovat myös 5-6 kertaa vuodessa järjestettävät ompelukoneiden huolto- ja esittelypäivät.

–Ne ovat vilkkaita päiviä ja huoltomiehillä on kädet täynnä töitä aamusta iltaan. Tämän viikon perjantaina minulla on tarkoitus pitää pienimuotoiset avajaiset ja samalla täällä on ompelukone-esittely.

Miehet pitkästyvät usein kangas- ja vaateliikkeessä naisten käännellessä ja tutkiessa kangaspakkoja. Nyt tämäkin asia on Textiikissä järjestyksessä. Liikkeen uuteen osaan Hilkka on pystyttänyt lukunurkkauksen, missä aika kuluu nopeasti kumppania odotellessa.

Järvipesula muutti taloon

Uotintie 10:nen kiinteistö on muuttunut todelliseksi vaatetaloksi, kun Tarja Järvinen muutti Järvipesulansa talon alakertaan. Yritys toimi tätä ennen parisen vuotta Pertti Virtasen kiinteistössä entisen elementtitehtaan vieressä. Ennen Sysmään muuttoa ja pesulan perustamista Tarja Järvinen pyöritti Hartolassa siivousyritystä 29 vuoden ajan.

Uotintien kiinteistön omistaja Juha Simola kunnosti Järvipesulaa varten alakertaan toimivat tilat ja pihaan erinomaisen parkkipaikan.

Järvisen mukaan pesulatoiminta on ollut Sysmässä kiitettävän vilkasta, paikkakuntalaiset ja vapaa-ajan asukkaat ovat löytäneet palvelut.

–Töitä on tosiaan riittänyt ja ne näyttävät lisääntyvän päivä päivältä, toteaa Järvinen.

Tarja Järvinen toteaa saaneensa muuton yhteydessä aiempaa järkevämmä tilat toiminnalleen ja tietty myös sijainti keskellä kylää on parempi. Nevillassa toiminut palvelupiste jatkaa edelleen, sillä siellä on pidemmät aukioloajat ja liike on avoinna  myös lauantaisin.

Eniten Järvipesulaa työllistävät matot, pöytäliinat, peitot, tyynyt ja muut kodin tekstiilit sekä suuressa määrin erilaisten laitosten pyykit lähialueelta.

Yrityksen toiminta uudessa paikassa on alkanut viikon alusta lähtien. KP