Uotin ulkoremontti

Hotelli-Ravintola Uoti Sysmässä on ollut viime viikot ”pussin peitossa”. Piiloon kiinteistö on mennyt ihan tarkoituksella, sillä menossa on hotellin ulkopintojen remontti ja sehän vaatii tarkan suojautumisen työturvallisuuden nimissä.

Maria Zvereva aloitti Uotin ravintoloitsijana vuosi ja kolme kuukautta sitten. Varsin pian uuden omistajan toimesta aloitettiin ravintolan sisäremontti; salin sisustus uusittiin, verhot, tekstiilit, valaistus ja lähes kaikki keittiön koneetkin uusittiin. Yksi tärkein ravintolan ulospäin näkyvä dokumentti on ruokalista ja sekin uusittiin kokonaan.

Uuden ruokalistan annokset ovat ehjiä kokonaisuuksia, sillä eri ruokalajeihin sopivat viinitkin on valittu asiantuntijoiden ohjeiden mukaan. Ruokien raaka-aineita hankitaan entistä enemmän lähiseudulta, kuten lihat, juurekset, vihannekset, mansikat jne.

-Kyllä tämä vuosi on ollut kiireistä aikaa ja sisältänyt paljon uusia asioita minulle, tunnustaa Maria Zvereva.

Käytännön asioita Marian ”oikeana kätenä” on kesäkuun alusta lähtien hoitanut kokki Jussi Mettälä, jonka työnkuva on paljon ammattinimikettä laajempi. Ensimmäisen toimintavuoden aikana Mariaa opasti ravintolamaailman kuvioihin edellinen omistaja Mikael Gripenberg.

Nyt kiinteistö on pesemässä kasvojaan myös ulkopuolelta. Lähes kaikki ulkoiset pinnat uusitaan; ulkomaalaus, sadevesiviemärit, terassin pinnat, parvekkeet ja ikkunan pokat. Työtä on tehty jo kuukauden verran ja valmista pitäisi olla loka- marraskuun vaihteessa, elleivät syksyn sateet viivästytä remonttia.

Uotin yläkerrassa sijaitsee seitsemän vuokra-asuntoa ja kahdeksan hotellihuonetta. Vuokra-asuntoja on myös remontoitu ja Zverevan mukaan hotellihuoneiden remontti on myös tulevaisuuden suunnitelmissa.

Viihtyvyyttä lisätään
Jussi Mettälän mukaan ravintola aikoo jatkossa lisätä asiakkaiden viihtyvyyttä panostamalla viikonloppuisin elävään musiikkiin. Lähiviikkoina Uotin ohjelmalavalla nähdään mm. Hausmylly, Isto Hiltunen, Katri Ylander, Riku Torkkeli ja Jani Wikholm.

-Ja kuuntelemme ohjelma-asioissa herkällä korvalla myös asiakkaiden toivomuksia, lupaa Jussi Mettälä.

Tiedossa on syksymmällä (19.10.) myös Olavi Virta –ilta, minkä puitteissa ravintola Uoti pyrkii omalta osaltaan kartuttamaan mestarin patsashankkeen rahoitusta. Jussi Mettälä muistuttaa vielä kaikkia yrityksiä ja järjestöjä ottamaan Uotin huomioon hyvänä vaihtoehtoja pikkujoulujuhlien järjestämiseksi.

KP