Ulkopingistä

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Yhtenäiskoulun pihalla näkyy tätä nykyä vinhasti liikkuvia koululaisia; kädet heiluvat tuulimyllyn siipien tapaan ulos sijoitetun pingispöydän molemmissa päissä ja osa juoksee pitkin pihaa pomppivien pallojen perässä.
Kyseessä on tosiaan pingiksen pelaamisesta lahjoitusvaroin pihalle hankitun sää- ja ilkivallan kestävän pöydän äärellä. Erikoiskestäväksi tehty pöytä painaa 1300 kiloa ja maksoi 2500 euroa. Pöydän kannatinrakennelmat ovat suurelta osin materiaaliltaan betonia!
Pöydän hankkimisen mahdollisti ulkopuoliset lahjoitukset. Sysmän Säästöpankin ”tehdään hyviä tekoja” -hanke pisti pottiin 850 euroa ja Sysmän Lions Club 500 euroa. Loppurahoitus löytyi koulun oman ”liikkuva koulu” -hankkeen pussista ja Sysmän kunnalta.
Sysmän Lions Club hankki oman rahoitusosuutensa pelaamalla sököä!
–Kyseessä oli Sysmän ja Hartolan välinen sökökisa ja potti jäi meille Sysmään, hehkutti leijonien edustaja Jari Häkkinen.
Rehtori Tuula Vuorinen kiitteli lahjoittajia ulkopöydän hankkimisesta, koulun omat liikuntarahat eivät olisi siihen riittänetkään. Koulun oppilaskunta on luvannut hankkia pelaamiseen välttämättömät pallot ja mailat.
Säästöpankin edustaja Satu Kotilainen kertoi pankin tukevan mielellään nuorten hankkeita, varsinkin jo ne edistävät liikkumista.
–Toivotaan pingispöydälle runsasta käyttöä.
Tuula Vuorinen lupailikin, että pingiksen pelaamisessa tullaan jatkossa järjestämään turnauksia läpi vuoden ja välitunneilla pallojen toivotaan pomppivan vilkkaasti.

Kuvassa: Tuula Vuorinen, Satu Kotilainen ja Jari Häkkinen katselivat koululaisten ensimmäisiä pelejä uudella ulkopingispöydällä.