Terveiset somettaja-nuorilta

Kesäkuussa 2017 aloittivat työnsä Sysmän somettaja-nuoret ja heidän työnsä jatkuu edelleen. Facebook, Instagram ja Snapchat ovat somettajien käyttämiä kanavia, joiden kautta he tuovat Sysmää esille.

Emilia Junnila:
Somettaminen on mukavaa eikä vie paljon aikaa. Oon ottanut tavaksi ottaa kuvia ns. ”varastoon”, jotta postattavaa materiaalia on idea- ja aihepulan varalle. Vaikka julkaisuista suurin osa on arkisia aiheita, menestyneimmät ja viraaleimmat postaukset ovat niitä, jotka vievät Sysmää maailmankartalle; toisin sanoen silloin, kun jokin sysmäläistaustainen pärjää siinä, mitä tekee.

Katri Saavalainen:
Somettaminen on ollut monipuolista ja mukavaa hommaa! Itse ainakin on tullut käytyä monissa tapahtumissa joihin en muuten luultavasti olisi edes mennyt. Somettamisen kautta myös moniin asioihin ja tapahtumiin saa aivan uuden näkökulman, kun täytyy miettiä miten jostain asiasta tai tapahtumasta saa tiivistettyä mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Ebba Blomqvist:
Somettajan työ on ollut hauskaa, mutta haasteitakin on riittänyt. Olen samalla itse tutustunut kotipaikkakunnan tapahtumiin enemmän kuin aikaisemmin. Kuvauskohteita on välillä joutunut mietittämään kunnolla, että mistä saisi ihmisiä kiinnostavan kuvan, joka saisi paljon tykkäyksiä. Usein kuitenkin julkaisemani kuvat on tullut otettua spontaanisti.

Lähilehti julkaisee nuorten palstaa. Palstan sisältö voi koostua jutuista tai haastatteluista mutta sisältö on kokonaan nuorten käsialaa. Kirjoittajat ovat tällä hetkellä esimerkiksi Sysmän 4H-yhdistyksen hankkeista ja jutut koostuvat nuorten maailmasta.