E1-pojat mestaruuteen

Ilkka Hörkkö teksti
Heikki Helin kuvat

Bandy Boys -88:n E1-pojat (2006-) pelasivat sunnuntaina Itä-Suomen alueen haastajatason finaalissa kotikentällä Sysmässä. Mukana olivat Savo-Karjalan alueelta joensuulainen Josba 07 sekä kuopiolainen SB Welhot. Tältä alueelta oli toisena mukaan päässyt tuttu Pelicans SB Turkoosi. Sen kanssa oli alkusarjoissa tiukkoja kamppailuja ja Itä-Hämeen pojat jäivätkin tuolloin toiseksi.

BB – Josba 8-6
Ensimmäisessä välierässä Pelicans löi kuopiolaiset 8-6 ja meni finaaliin. Alkua hallitsi Pelicans mutta lopussa Welhot pääsi hätyyttelemään lahtelaisia. BB-88 kohtasi ennestään tuntemattoman Josban. Se oli esiintynyt Savo-Karjalan sarjoissa erittäin tehokkaasti.
BB sai otteluun hyvän alun. Vaikka peli kentällä oli hyvin tasaista, Veeti Yli-Talonen laukoi kotijoukkueen vastustamattomasti 2-0 johtoon. Peli oli loppuun saakka samanlaista. Tasaisessa väännössä BB-88 puolusti hienosti ja mainioilla laukauksilla vei voiton numeroin 6-2. Veeti laukoi kaikkiaan neljä maalia ja Henri Vettenterä kaksi.
Alakerrassa Onni Nurminen vei kaksinkamppailut syöttäen kolme maaleista. Onnistuminen oli kuitenkin koko joukkueen.

BB- Pelicans 8-7
jatkoajalla
Pronssit vei Josba lyötyään Welhot selkeästi. Finaalissa oli vastassa siis tuttu Pelicans. Ottelusta tuli oikea trilleri. Kotijoukkue oli pahasti kipsissä ensimmäisessä erässä. Jalkoja ei saatu liikkeelle ja näytti siltä kuin olisi tyydytty hopeasijaan. 10 minuutin jälkeen peli oli lahtelaisille peräti 5-1.
Tästä heräsi BB tehtyään pieniä peluutusmuutoksia. Onnistumisia alkoi tulla ja taistelu alkoi. Yli puoleen tuntiin ei Pelicansia päästetty maalaamaan ja sysmäläiset olivat kääntäneetkin ottelun 7-5 johdoksi. Kuuden viimeisen minuutin aikana Pelicans tuli kuitenkin väkisin tasoihin numeroihin 7-7.
Edessä oli jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata vain 17 sekuntia, kun Henri Vettenterä syötti Veeti Yli-Talosen puolittaiseen läpiajoon. Puolustaja oli häiritsemässä mutta Veeti laukoi kierrosta täydellisen pommin eikä lahtelaismaalivahdille jäänyt mitään saumaa. Näin oli E1-poikien kausi huipentunut kultamitaleihin.
Loppuottelussa tehot jakaantuivat mukavan laajalle. Kimi Elfvengren teki kaksi maalia ja Veeti Yli-Talonen, Aleksi Muttilainen, Miro Lehti, Niilo Palkeinen, Henri Vettenterä ja Onni Nurminen maalin mieheen. Joukkue oli hieman aloittanut ylivoimapelin harjoittelua ja molemmat lahtelaisjäähyt päättyivätkin BB:n maaliin. Kotijoukkueen kahdesta jäähystä Pelicans rankaisi ensimmäisessä mutta toisessa jäähyssä BB:n tiukka puolustus piti maalin puhtaana.