Urheilu-Valonen vahvistuu

Hiihtourheilun rautainen ammattilainen Harri Aaltonen tulee enemmistöosakkaaksi Urheilu-Valoseen, joka muuttuu kommandiittiyhtiösta osakeyhtiöksi. 25 vuotta kauppiaana toiminut Seppo Valonen jatkaa urheiluliikkeen merkittävänä vähemmistöosakkaana. Miehet ovat tuttuja jo vuosikymmenten takaa, kun Valonen seisoi Urheilu Koiviston eli Koipparin tiskin takana ja Aaltonen oli vielä poikasena liikkeen asiakkaana.Yhtiökumppanuus alkoi virallisesti viikko sitten. Kokemuksensa yhdistämällä nämä miehet aikovat kehittää Urheilu-Valosta urheiluliikkeenä edelleen. Muutos ei ole kuitenkaan itsetarkoitus, vaan se perustuu asiakkaiden tarpeisiin. Lähtökohtana on jokaiselle sopiva ”vanhan ajan urheiluliike”, jonka perustana ovat oiva liikepaikka, osaava henkilökunta, hyvä palvelu ja hyvä tuotevalikoima.

Liikkeen nimi pysyy tuttuna Urheilu-Valosena. Jatkuvuutta ovat myös peruspalvelut suksi- ja polkupyörähuoltoineen. Tuotevalikoimat säilyvät, mutta niitä kehitetään. Aaltosen Suomen kovimpiin kuuluva kokemus kilpahiihtourheilusta näkynee palvelutarjonnassa.

Jos laivaa on käännettävä, miehet tuumivat yhdessä hätiköimättä, miten ja mihin se tehdään.  Asiakaskuntaa ei pyritä muuttamaan, laajentamaan kylläkin.

Kumppanuutta toisensa pitkään tunteneet ammattimiehet ehtivät miettiä vuoden päivät. Fundeeraamista riitti muun muassa siinä, milloin ja miten yhteistyö voitaisiin aloittaa. Yhtiökumppanuus oli lopulta luonteva ratkaisu. Aaltonen toteaakin, ettei hän olisi lähtenyt koko juttuun, jos Valonen ei olisi jatkanut mukana ja tuonut omaa osaamistaan mukaan uuteen yritykseen. Osaamisen yhdistäminen vähentää riskejä ja luo mahdollisuuden kehittyvään, monipuoliseen urheiluvälineliikkeeseen.

Ratkaisua helpotti se, että Valonen halusi enemmän vapaa-aikaa – eritoten kalastukselle eri muodoissa. Aaltonen taas on kiertänyt maailmaa  ja kiertää edelleen nyt hollolalaisen kilpahiihtoon välineitä kehittävän Startex Oy:n vienti- ja tallikaupan päällikkönä. Syntyjään Aaltonen on sysmäläinen ja asuu Sysmässä nytkin.

Hänen uransa alkoi Peltosen tehtaalta Hartolasta. Sen jälkeen Aaltonen on toiminut erilaisissa kilpahiihtovälineiden huollon ja viennin johtotehtävissä muun muassa Karhulla ja Atomicilla Itävallassa. Hän oli 1995-98 myös Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkönä.

Valonen on ollut liikealalla jo yli 50 vuotta. Yrittäjäksi hän päätyi työskenneltyään ensin Koipparin urheiluliikkeessä yhdeksän vuotta myymäläpäälikkönä. Kun Veikko Koivisto rupesi kauppaamaan liikettään, tarttui Valonen tilaisuuteen ja ryhtyi yrittäjäksi.

TK

Artikkelikuvassa uudet yhtiökumppanit Seppo Valonen ja Harri Aaltonen odottavat kunnon lumisateita ja pakkasia.