Syyssää suosi eräiltaa

Hartolan Kuivajärvellä Rajamäen metsään suuntasi lauantai-iltana tiensä melkoinen joukko ihmisiä läheltä ja kauempaa. Pääsylipun lunasti lähes 700 aikuista ja lapsia kirmaili joukossa toistasataa. Kutsuvieraat ja talkoolaiset mukaan lukien Eräillassa viivähti illan aikana noin 900 henkilöä.

Joku kävi vain syömässä pikaisesti rosvopaistiaterian ja jälkiruuaksi muurinpohjaletun ja toiset viihtyivät useita tunteja nauttien rakovalkeista, haitarimusiikista ja leppoisasta tunnelmasta.  Mukana oli jälleen melkoinen joukko ensikertalaisia, joista osa taisi yllättyä melkoisesti tapahtuman laajuudesta. Eräskin seurue luuli tulleensa pieneen kylätapahtumaan, mutta olivat ”ällikällä lyötyjä” paikan päälle saavuttuaan.

Lapsille oli järjestetty jälleen omaa ohjelmaa. Rölli odotteli lapsia omassa majassaan ja toisella puolelle aluetta oli pystytetty intiaanikylä tiipiineineen, kanootteineen ja intiaanipolkuineen.

Eräillan vieraat pistelivät poskeensa rosvopaistia, perunamuusia, sieni- ja punajuurisalaattia tykötarpeineen  melkoisia määriä. Jälkiruuaksi tarjolla olleita muurinpohjalettuja paistettiin illan aikana kahdeksalla pannulla  ja jono sen kuin jatkui.

Totuttuun tapaan illan tanssimusiikista vastasivat Hollolan Harmonikkojen soittajat  ja tanssilavalla oli melkoinen tungos illan jo pimentyessä.
Ja kaiken kruunasi tietenkin suomalaisen syksyisen luonnon vetovoima ja taivaalle kohonnut hiukan vajaa täysikuu.

M P-L