SyVo 90 v

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmän Voimistelijoiden juhlanäytös kokosi tuttuun tapaan sunnuntaina Päijänne Areenan katsomon täpötäyteen tanssin ystäviä. Tapahtumaa markkinoitiin 90-vuotisjuhlanäytäntönä, mutta varsinaista merkkipäivää vietetään vasta loppusyksystä marraskuussa. Yhdistyksen puheenjohtaja Outi Junnila mietiskeli tervehdyspuheessaan tilojen riittämistä jatkossa tanssin harrastajille. Myös uusia ohjaajia tarvitaan tanssiryhmien vetäjiksi.
Juhlanäytöksen ohjelma oli taidokkaasti laadittu. Mainio juontaja Siiri Papinniemi pyöritteli aikakonettaan ja juoksutti näyttämölle tanssijoita eri vuosikymmeniltä. Liikkeelle lähdettiin 30-luvulta – ja tietty lasten esityksellä. Temppuilevien tenavien tanssi kertoi Mikki Hiirestä merihädässä ja se oli Lilli Rantahakalan, Maija Tarvaalan ja Nette Rimpiojan suunnittelema.
Aikakoneen 40-luvulla alettiin jossain päin jo ounastella tietokoneiden tulemista ja tanssivat ”tietokonevirukset” tulivat jo silloin tutuiksi (koreografia Anni Taskinen). 50-luku toi tullessaan nousukauden iskelmät ja äiti/lapsi -ryhmä tanssi Malmstenin Teddykarhu -tanssin (Hanne Heinonen ja Tiia Saarinen).
Siirin aikakone heitti tanssijat seuraavaksi 2000-luvulle ja voimisteluryhmä oli valinnut tanssitaustakseen lattarimusiikin (Emilia Junnila ja Kristiina Marttila).
70-luvun show-tanssijat maalasivat tanssin keinoin graffitteja ja teoksesta tulikin hieno ja vauhdikas (Anni Taskinen).
Dingo tuli Sysmään keikalle 80-luvulla ja tanssijat menivät mukaan Urheilutalon keikalle (Taija Nieminen ja Tyyni Salonen).
Urheilua ei unohdettu ohjelmistosta ja ehkä koko näytöksen vauhdikkain tanssi mentiin Mertarannan luoman huikean tunnelman merkeissä. Humppaleenojen discotanssi oli erinomainen esitys (Anni Taskinen).
Ohjelman lopuksi menttiin vielä 70-luvulle ja tanssijat saivat seurakseen näyttämölle Sysmän Kamarikuoron. Lintu ja lapsi -esitys oli vaikuttava kuoron ja tanssijoiden yhteisesitys ja upea juhlanäytös pantiin pakettiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuvassa: Sysmän Voimistelijoiden 90 vuotta kestänyt aikamatka tuotti mukaansatempaavia ja värikkäitä tanssiesityksiä. Lisää kuvia esityksistä Lähilehden facebookissa.