Sysmän parhaat bileet

Kari Rissanen
SYSMÄ

Sysmän Yrittäjien järjestämässä yrittäjäjuhlassa Sysmän teatteritalolla lauantai-iltana oli iloinen ja energinen tunnelma. Palkintojen, kiitosten ja huomionosoitusten lisäksi juhlassa pidetyissä puheissa muistutettiin myös yrittäjyyden haasteista.
Vaikka juhlatilan somistuksessa olikin huomioitu vuoden yritykseksi palkittu Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy, niin teemaan sopivasta pukeutumiskoodista oli tänä vuonna luovuttu. ”Raamit kaulassa” ei tarvinnut juhlaan tulla, kuten yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Mia Kärkkäinen sen tervetuliaispuheessaan ilmaisi.
Palkittu Hannu ja Matti Sirenin yritys on Sysmän suurin teollinen työllistäjä, ja investoi kasvuun ja kehitykseen. Yritys työllistää tällä hetkellä 16 henkilöä ja keskittyy tuotteissaan ulko- ja parvekeoviin.
Kiitospuheenvuorossa Hannu Sireni nosti esiin sanan ”sietää” ja siitä johdetun ”sietokyvyn”.
–Yrittäjä joutuu sietämään ja kestämään paljon. Asiat on hoidettava alta pois. Yrittäjyys ei lopu kello 16, vaan jatkuu 24/7.
Kunnanjohtaja Marketta Kitkiöjoki kertoi tervehdyksessään kunnan tekemästä elinvoimatyöstä yrittäjyyden hyväksi.
–Me on saatu valtavasti julkisuutta sysmä-rahalla ja e-kuntalaisuushankkeella. Toivon, että kerromme Sysmästä myönteisiä viestejä. Se on luontainen tapa houkutella paluumuuttajia, perheitä, senioreita ja yrittäjiä.
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veikko Kotolahti muistutti juhlapuheessaan, että muuttotappiokunnassa moni yrittäjä miettii, mistä saada työlleen jatkaja. Ja miten uusi yrittäjä pärjää, jos asiakkuus on perustunut entisen yrittäjän persoonaan ja ammattitaitoon.
Osaamiseensa pitää uskoa ja se pitää tehdä markkinoinnilla näkyväksi. Tarvitaan myös tietoteknisiä taitoja sekä verkostoitumista sosiaalisessa mediassa.
–Kunnalla on yritysrekisterihakemisto. Jokainen yritys voi laittaa sinne tietonsa ja hakusanansa, niitä haetaan ympäri maailmaa. Käyttäkää sitä hyväksenne.
Juhlassa palkittiin huomionosoituksilla myös vuoden nuori yrittäjä, Helepin Pekka Palm, sekä tasavuosia täyttäneitä yrittäjiä ja yrityksiä. Sysmän yrittäjäyhdistyksessä on noin sata jäsentä, joista noin 80 oli paikalla. Puheenjohtaja Kärkkäinen haastoi yrittäjät yhteiseen joulun avaukseen 1.12. sekä toivoi täydennystä yrittäjien ensi vuoden hallitukseen.
Tarja Lehtosen organisoiman ruokailu- ja kahvihetken jälkeen aamun puolelle venyneissä juhlissa esiintyi myös taikuri Jani Pyyhtiä sekä musiikin monitaituri Velleri.

Kuvassa: Tämän vuoden yrittäjät Hannu ja Matti Sireni perivät viitan viime vuoden yrittäjiltä, Sysmän Polttoainepalvelu Oy:n edustajilta Jussi ja Marita Hildéniltä.

Lue koko juttu Lähilehdestä!