Sysmäläisyritykset yhteistyöhön

Kyösti Piippo
Sysmä

Kivimagia Oy ja Sysmän Kukkakauppa ja Hautaustoimisto Siltanen Ky ovat solmineet yhtistyösopimuksen 5.10.2016 alkaen. Kivimagia toimittaa hautakivet Siltasen Hautaustoimistolle.

-Yhteistyösopimus on vahvistettu ja jatkossa sysmäläinen yrittäjä myy korkealaatuisia tuotteitaan toiselle sysmäläiselle yritykselle. Aiemmin hankimme kivet Korpilahdella sijaitsevalta kivivalmistamolta, kertoo Timo Siltanen.

Kivimagia Oy:n Sami Vanhanen toteaa yhteistyön helpottavan käytännön asioiden hoitoa ja toimenpiteellä on myös työllistäviä vaikutuksia. Kivimagia kehittää koko ajan konetekniikkaa; uusi siltasaha valmistuu piakkoin ja viittä kiveä yhtä aikaa hiova reunahiomakone saadaan kuntoon talven aikana. Ainakin yksi työntekijä tarvitaan lisää vielä ensi kevään aikana.

-Tuotantokapasiteettimme kasvaa ensi vuonna tämänvuotisesta 7-kertaiseksi, laskeskelee Sami Vanhanen.
Timo Siltasen mukaan hautaustoimisto hoitaa yleensä kaikki hautajaisjärjestelyt pienintä yksityiskohtaa myöten ja kokonaispalveluun kuuluu myös hautakiven toimitus.

Kivimagia valmistaa hautakivet paikallisille asiakkaille – mm. Siltaselle –  alusta loppuun täysin valmiina, kaiverruksineen. Ilman kaiverruksia olevia puolivalmiita kiviä toimitetaan myös asiakkaille eri puolille Suomea, mm. Heinolaan ja Suomussalmelle.

Siltasen ja Vanhasen mukaan hautakivien koko on pienentynyt viimeisten vuosien aikana, mutta kiven muotoiluun asiakkaat panostavat entistä enemmän. Kiveen halutaan ikuistaa tavalla tai toisella vainajan persoonaa.

Seppo Aarela osti Kivimagian Teuvo Aholta tammikuussa 2015 ja Sami Vanhanen pyörittää yrityksen käytännön toimintaa.

-Meidän yritysfilosofia perustuu käsityöosaamiseen. Hautakivien ja -laattojen ohella valmistamme yksilöllisiä ja tilausten mukaisia kivituotteita jälleenmyyjille. Täydellistä kiviverstassa tässä ollaan rakentamassa, vakuuttaa Sami Vanhanen.

Ensimmäiset Hautaustoimisto Siltasen tilaamat kivet on jo työn alla.

-Olen iloinen siitä, että pystyin vakuuttamaan Timo Siltasen meidän ammatitaidosta. Tämä toimenpide hyödyntää konkreettisesti paikkakunnan yrityselämää, kiittelee Sami Vanhanen tehtyä sopimusta.

Molemmat yrittäjät yllyttävät muitakin paikkakunnan yrityksiä tutkailemaan mahdollisuuksia lähiyhteistyön aloittamiseksi keskenään.

Edit 13.10.2016: Korjattu hautakivien kaiverrusta koskevaa osiota.