Suopellon NS palkittiin

Suopellon Nuorisoseura Kulon rappusilla istuu kaksi iloista naista. Kulon uusi puheenjohtaja Pirjo Virolainen-Kuisma pitelee käsissään kunniakirjaa. Siinä todetaan, että Kulo on valittu Etelä-Hämeen vuoden 2015 nuorisoseuraksi. Tunnustus myönnettiin viime vuoden runsaiden tapahtumien perusteella.

Seuran sihteeri Anneli Platzen osoittaa alas satamaan. Korkean mäen päällä sijaitsevan talon pihalta näkee suoraan Suopellon uuteen satamaan. Siellä järjestettiin viime toukokuussa suuret pyörätiejuhlat. Pyörätien uudenkarhea asfaltti hohkasi kuumuutta helteisenä juhlapäivänä.

Siitähän tämä nuorisoseura tunnetaan: ponnisteluista Suopellon pyörätien puolesta. Sen saaminen ei ollut mitään hätäisen hommaa.

–Keräsimme adressiin nimiä vuosia, kertoo Pirjo Virolainen-Kuisma.

Virolainen-Kuisma kiittää Sysmän kuntaa pyörätien saamisesta. Liikenne Suopeltoon on kasvanut paljon uuden sataman, uusien asukkaiden ja palveluiden myötä. Nyt on turvallista pyöräillä ja rullaluistella.

Samalla hän muistuttaa, kuinka suuri merkitys edellisellä puheenjohtajalla Päivi Virolaisella on ollut seuran menestykseen. Täytettävänä ovat isot saappaat.

Vuoden nuorisoseuran tittelin Kulolle myönsi Etelä-Hämeen Nuorisoseurat ry. Palkinnon perusteluissa mainitaan juuri seuran luomat uudet toimintatavat ja yhteistyö eri tahojen, esimerkiksi Sysmän kunnan kanssa.

Merkittävänä pidettiin myös sitä, että nuorisoseura on saanut mukaan toimintaansa uusia asukkaita ja kesäasukkaita.

Anneli Platzen on yksi uusista asukkaista, joka on löytänyt hengenheimolaisensa nuorisoseurasta.

-Luin lehdestä ilmoituksen kesäjuhlista. Täällä oli heti kotoisa olo, Platzen muistelee.

Saksassa vuosikymmenet asunut Platzen huomauttaa, että ulkosuomalaisilla on monesti vaikeuksia kotiutua takaisin Suomeen. Hän kuitenkin löysi paikkansa Sysmästä nopeasti.

-Tänne oli pitkä matka, mutta nyt tämä on kotini, Platzen sanoo. AO-O

Suopellon Nuorisoseura Kulo ry

-nuorisoseurantalo vihittiin käyttöön vuonna 1930

-jäsenmäärä on tukijäsenineen 155

-seura täytti viime vuonna sata vuotta

-viime vuonna järjestettiin muun muassa Sysmän ensimmäinen suvisoutu, täydenkuun iltamat slaavilaiseen tapaan ja uudenvuoden juhlat

-tänä kesänä tiedossa teatteriretki Heinolaan ja Sysmän toinen suvisoutu. Heinäkuussa pilatesta kaksi kertaa viikossa AO-O