Rantaterassille jatkaja

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän kunta on hakenut kilpailutuksen merkeissä uutta yrittäjää jatkamaan Rantaterassin toimintaa. Määräaikaan mennessä kunta sai yhden tarjouksen, joka täytti kilpailutukselle asetetut vaatimukset. Kyseessä on ravintola-alan yrittäjien Henri Häkkisen ja Tomi Heinon tarjous uuden Sysmään perustettavan yhtiön nimissä. Yhtiön nimeksi on kaavailtu Sysmä Marina.
Henri Häkkinen on toiminut yrittäjänä kahvila/ravintola-alalla vuodesta 2004 lähtien. Hänen yrityksensä työllistää n. 50 henkilöä Helsingissä, missä hänellä on ravintolatoimintaa Olympiaterminaalissa, uudessa Länsiterminaalissa sekä Pasilassa Isolla Pajalla. Tomi Heinolla on kokemusta useamman alan yrittäjänä. Hän on toiminut mm. 15 vuotta perheyrityksensä toimitusjohtajana. Heinolla on ollut ennestään yhteistä liiketoimintaa ravintola-alalla Häkkisen kanssa.
Häkkisen mukaan tulevan Sysmä Marinan toimintalinja perustuu laadukkaaseen, nykyajan vaatimukset täyttävään kahvilatoimintaan, kattavaan panimotuotteiden ja kansainvälisesti tunnetuiden drinkkien valikoimiin.
–Tarjottavat ruokatuotteet tulevat olemaan pääosin oman keittiön tuotantoa, hyödynnämme mahdollisuuksien mukaan lähituottajia. Tarjottavien tuotteiden laatu pidetään korkeatasoisena, mikä onnistuu vain aidoilla valmistustavoilla sekä käyttämällä tuoreita raaka-aineita, toteaa Häkkinen.
Ravintoloitsijat pyrkivät luomaan uudesta Sysmä Marinasta viihtyisän uuden ilmeen kahvilaravintolan, joka on eduksi kunnalle, kuntalaisille ja lomalaisille.
Häkkisen mukaan hakijoilla ja kunnalla on ollut samanlaiset näkemykset terassin tulevasta toiminnasta aina paikan aukioloja myöten.
–Tuleva kesäkausi näyttää, miten pitkiä aukioloja arvostetaan.
Uudet yrittäjät haluavat elävöittää rantaterassin toimintaa erilaisilla tapahtumilla yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa.
–Sysmän kunta on hyväksynyt Häkkisen ja Heinon tarjouksen, mutta vuokrasopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, toteaa Merja Simola kunnasta.