Profilus ja Forteus kimppaan

Hartolalainen yrittäjäperheen vesa Niko Elfvengren käynnistää oman yrittäjäuransa vuoden 2015 alussa. 28-vuotias nuorimies aloittaa toiminimellä Fysio Forteus Pekka Pyykön Profiluksen tiloissa Hartolan Kirkkotiellä. Seniorin ja juniorin yhteistyö kehittää molempien fysioterapiapalveluja. Samalla yrittäjät voivat jakaa asiakkaita tarpeen mukaan toisilleen ja palvella heitä entistä paremmin, kun varauskirjat täyttyvät.

Käytännössä Pyykkö ja Elfvengren jakavat Profiluksen tilat omiksi vastaanottopisteikseen, mutta jatkavat edelleen omilla toiminimillään. Yhteistyötä tehdään niin asiakkaiden hoidossa kuin heidän ohjauksessaankin jomman kumman fysioterapeutin pakeille. Yhteistyölle on myös tilaus: tietoisuus fysioterapian tarpeesta ja hyödyistä kasvaa koko ajan ja väestön ikääntyminen luo vielä omat lisäpaineensa.

Niko opiskeli lukion ja armeijan jälkeen LAMK:ssa fysioterapeutiksi, josta hän valmistui keväällä 2011. Valmistumisen jälkeen työura alkoi Hartolan Fysioterapian palkkalistoilla, josta Niko siirtyi Tampereelle. Pirkanmaan Fysiocenterissä vajaat kolme vuotta työskenneltyään Niko katsoi parhaimmaksi etsiä uusia haasteita uralleen.

Yksi Nikon esikuvista, Pekka Pyykkö, kysyi Nikon mielenkiintoa aloittaa vuokrapaikalla Profiluksen tiloissa. Hetken mietittyään Niko otti tarjouksen vastaan ja päätti aloittaa yrittäjän uran. Näin syntyi Fysio Forteus.

-Profiluksen kannalta Niko tuo hyvän lisän fysioterapiapalvelujen vahvistumiseen Hartolassa. Kyky reagoida nopeammin asiakkaiden vaivojen hoitamiseen ja kuntouttamiseen paranee ja tänä päivänä sitä tarvitaan, kertoo Pekka. Kun asiakas tarvitsee fysioterapiaa, ajan pitäisi löytyä mahdollisimman nopeasti. Jos joutuu myymään ”ei oota”, voi asiakasvirta hiljentyä. Fysioterapiassa on lopulta kyse nopeasta palvelusta ja asiakkaan hyväksi tekemisestä.

Nikolla on jo tiedot ja käsitys siitä, mitä yrittäminen pitää sisällään ja mitä yksityisellä sektorilla toimiminen vaatii. Niko uskoo, että homma lähtee toimimaan hienosti alusta alkaen. Vuoropuhelu tukee myös Nikon ammatillista kasvua.

-Ja ehkä minullakin on jotain annettavaa myös Pekalle, Niko sanoo.

-Nuoren kollegan tuleminen työkaveriksi terävöittää hyvällä tavalla myös omaa toimintaani, vahvistaa Pekka. Hän aloitti työelämässä samaan aikaan, kun Niko syntyi – eli kokemusta hänelle on kertynyt jo vuosikymmeniä, muun muassa pitkään Heinolan Reumalla.

Nykyasiakaskunta koostuu pääosin hartolalaisista aikuisista ja vanhemmat väestä, mutta kävijöitä on myös muun muassa Sysmästä.

Fysio Forteus tuottaa yksityisen sektorin fysioterapiapalveluja. Fysioterapia menee koko ajan aktiivisempaan suuntaan: asiakkaan ohjaaminen ja oma aktiivisuus ovat ykkösasia. Tämä otetaan huomioon uudessa yrityksessä. Toki palveluihin kuuluvat myös muun muassa manuaalinen terapia, hieronta, kivunhoidot, terapeuttinen harjoittelu ja kinesioteippaus. Kuntosaliohjausta tarjotaan, jos siihen on kysyntää.

-Suurimmat vahvuuteni ovat manuaalisessa terapiassa, toiminnallisen harjoittelun sekä kuntosaliharjoittelun ohjaamisessa. Oma jaksaminen on avainasia töissä, etenkin kun aloittaa yrittäjäpolun. Laaja-alainen urheilutaustani, kokemus urheilusta ja eri urheilulajeista antaa lisänäkemystä oman työhön, Niko sanoo. TK

Yksi vastaus artikkeliin “Profilus ja Forteus kimppaan”

Kommentit on suljettu.