Pantterit Hartolassa

Kyösti Piippo
HARTOLA

Legendaarinen helsinkiläinen koripallojoukkue Pantterit toi loppiaisviikonlopuksi Hartolaan suuren joukon junioreitaan ja valmentajiaan korisleirille. Joukko käsitti 36 junioripelaajaa, poikia ja tyttöjä (B/A -pojat, C -minit, mikropojat ja mikrotytöt), sekä kymmenkunta valmentajaa. Aivan erikoisen kipinän leirille antoi menneiden vuosien kotimainen huippukoripalloilija Kari Liimo, joka istutti oppejaan niin pelaajille kuin valmentajillekin.
Leirin järjestelyjen takana oli Hartolan vapaa-ajan asukas, Panttereiden hallituksen varapuheenjohtaja Saara Laitinen. Laitinen on viettänyt kesiään lapsuusvuosistaan saakka Hirvijärven rannalla sijaitevassa lomapaikassa.
Laitisen mukaan Hartolan uusi KunkkuAreena on erinomainen paikka leirin pitämiselle ja majoitus järjestyi oivallisesti Linna Hotellissa.
–Tästä leiristä taitaa tulla jatkumo. Hyvät puitteet ja sijainti nelostien varrella. Ja toivottavasti tämä on vilkastuttavaa toimintaa myös paikkakunnan elinkeinoelämälle ja lisää alueen vetävyyttä.
Pantterit on Suomen vanhin ja yksi kautta aikojen menestyksekkäin korisseura, siitä on todisteena 14 Suomen mestaruutta. Talous- ym. ongelmat pudottivat seuran maan tasalle 2000-luvun puolivälissä, mutta Pantterit on lähtenyt rakentamaan uutta pohjaa ja nousua kunnianhimoisesti.
–Meillä on loistava yhteishenki ja tasokkaat valmentajat, sanoo Saara Laitinen.
Koripalloihmisille valmentajapuolen nimet Aki Tuppurainen, Ari Heinonen, Markku Ranta ja Mike King ovat tuttuja nimiä. King pelasi Suomessa viimeksi Joensuun Katajan mestaruusjoukkueessa ja sitä edelsi kierros Euroopan suurimmissa seuroissa. Kari Liimo on puolestaan maamme legendaarisin koripalloilija – ensimmäinen Amerikan ammattiseuroissa pelannut suomalainen koripalloilija.
Liimo ajoi Hartolassa Pantterien junioreihin sisään omaa ”shooting game” -filosofiaansa ja erikoistilanteiden hallintaa hyökkäyspäässä.
–Osin itse mietittyjä juttuja, osin muilta varastettuja, toteaa mies vaatimattomasti.
Pantterit pelaa juuri tällä hetkellä 2. divarissa, mutta sieltä on nyt lähdetty nostamaan seuraa päättäväisesti ylöspäin laadun ehdoilla ja siitä tärkeimmän osuuden muodostaa juniorivalmennus.
–Pääpaino on junioreissa. 6 – 7 vuoden kuluttua  nämä nuoret ovat valmiit nostamaan seuran menestykseen, uskaltaa juniorivalmennuksen päällikkö Markku Ranta luvata.
Seuran vaapuheenjohtaja Saara Laitinen pitää koripalloa hyvänä lajina monestakin syystä. Panttereiden kotiseutu sijoittuu sijoittuu itäiseen Helsinkiin, missä on paljon maahanmuuttajia. Laitinen tietää, että laji on tuonut seuraan paljon harrastajia myös siltä sektorilta ja leirit syventävät lasten ja nuorten sosiaalisia suhteita entisestään. Pantterit on löytänyt useita pelaajia yhteistyöllä koulujen kautta ja etsivä nuorisotyö – projektin avulla.
Ensi vuonna taas Hartolaan!

2 vastausta artikkeliin “Pantterit Hartolassa”

  1. Aivan loistavaa kuntamarkkinointia! Tätä lisää. Seuraavalla kerralla alueen nuoret katsomoon tutustumaan korikseen ja miksei myös Panttereihin. Nyt jäi paikallinen ennakkotiedottaminen tekemättä.

  2. Hei Kari,
    kiitos kommentistasi. Pantterit ovat mielellään tulossa uudelleen ja olemme todella tyytyväisiä palveluun Hartolassa. Olin yhteydessä leiristämme paikallislehteenne Lähilehteen ennen leiriä ja kiitos Kyösti Piipolle, hän tuli paikalle ja teki hienon jutun.

    KunkkuAreenaan kannattaisi kunnan satsata – hieno paikka. Olemme mielellämme yhteistyökumppani Helsingin koripallotoiminnan puolelta.

    Oikein Hyvää Uutta Vuotta kuntalaisille!

Kommentit on suljettu.