Ostoskuljetus.fi

Kyösti Piippo
SYSMÄ
Sami Vanhasen muistio

Korona -epidemian johdosta monet riskiryhmiin kuuluvat henkilöt ovat joutuneet suuriin ongelmiin ruokaostoksien suorittamiseksi. K-Supermarket Suvituulen kauppias Miika Ihanderin mukaan puhelin soi jatkuvasti ja asiakkaat ovat tiedustelleet mahdollisuutta ostosten kotiinkuljettamiseksi. Myös ostopalveluja kunnassa hoitava Tuija Pessa kertoo runsaasta kyselyjen määrästä.
JS Innovative Oy (Sami Vanhanen) ja Suomen Pakettiautokauppa Oy (Jukka Heino) alkoivat kehittää kauppias Miika Ihanderin kanssa kotiikuljetuspalvelua ajatuksen tasolta käytännöksi viime viikon alussa.
– Koska kysyntää näytti löytyvän, päätimme käynnistää hankkeen, kertovat projektin toimijat.
Kauppias Miika Ihanderin mukaan verkkokauppapalveluita availlaan K -kauppoihin Suomessa ja toiminnot ovat ruuhkautuneet.
– Sekin päivä koettaa vielä, että asiakas voi tehdä ostoksensa suoraan K-Supermarketin omasta verkkokaupasta kotiin toimitettuna. Nyt toimimme tällä konseptilla.
Kuljetusauto on hankittu viime viikolla ja palvelua varten on rakennettu verkkosivu ostoskuljetus.fi, jossa asiakasta neuvotaan palvelun käytössä. Puhelinpalvelu on käynnistynyt. Palvelun puhelinnumero on 044 969 5337 arkisin klo 9.00 – 15.00 välisenä aikana.
– Jos netin käyttö ei suju, voi meille soittaa ja sanella ostoslistan puhelimessa. Ostoslistan voi lähettää samaan numeroon myös Whatsapin kautta tai sähköpostilla osoitteeseen ostot.sysma@ostoskuljetus.fi. Tuotteet pyritään toimittamaan vuorokauden kuluessa tilauksesta, kertoo Sami Vanhanen.
Kauppias Miika Ihander toteaa, että ostoslistan tuotteiden kerääminen ja kassatoiminnot vievät kaupassa aikaa. Sen jälkeen tavarat pakataan autoon ja toimitetaan asiakkaille. Kunta tai valtio ei ole millään tavalla mukana projektissa, joten palvelu on maksullista. Kuljetuksesta aiheutuvat kulut pyritään pitämään sellaisella tasolla, että palvelu olisi asiakkaalle mielekästä.
Tavaroita toimitettaessa pyritään välttämään ihmiskontaktia ja kaikissa toiminnoissa otetaan koronan leviämisuhka huomioon.
– Kyseessä on pilottitoiminta ja pyrimme kehittämään sitä niin, että kaikki paikkakunnan yrittäjät voisivat liittyä palvelun piiriin. Asiakkaalle olisi mielekästä saada sekä ruokaostokset että muutkin tuotteet samalla kertaa kotiovelle toimitettuna, visioi Sami Vanhanen.

Kuvassa: Ostoskuljetus.fi -palvelun Jukka Heinon, Miika Ihanderin ja Sami Vanhasen mukaan kyseessä on opettavainen pilottiprojekti joka voi jatkossa laajentua käsittämään muidenkin kauppojen palveluja/tuotteita.