Nuori lupaus laduilla

Lähilehti alkaa julkaista Nyt puhuu nuoriso! -nimistä palstaa. Palstan sisältö voi koostua jutuista tai haastatteluista mutta sisältö on kokonaan nuorten käsialaa. Kirjoittajat ovat tällä hetkellä esimerkiksi Sysmän 4H-yhdistyksen hankkeista ja jutut koostuvat nuorten maailmasta.

Nette Rimpioja
SYSMÄ

Sysmän nuori urheilijalupaus suuntaa kouluviikoksi Rovaniemelle, Lapin urheiluakatemian yläkoululeirille. Hän on yhdeksäsluokkalainen hiihtäjä, Katri Saavalainen.

Mistä hiihtoinnostus oikein lähti?
– Hiihto on oikeastaan aina ollut mukana mulla, että heti kun sauvat pysyivät kädessä ja sukset jalassa, niin ladulle mentiin.

Miten kiinnostus kilpailemiseen ja säännölliseen treenaamiseen alkoi?
-Pienenä kävin hiihtokoulussa ja Hippo-kilpailuissa ja siitä se into lähti mennä isompiin kisoihin.

Miten kilpailut ovat sujuneet?
-Nousujohteisesti. Taso kovenee koko ajan ja tulokset paranevat pikkuhiljaa.

Katri on nyt toista vuotta mukana Rovaniemen Yläkouluakatemiassa.
-Lukuvuodesta olen siis neljä, viiden päivän mittaista leiriä pohjoisessa. Päivät täyttyvät treenillä, luennoilla, opiskelulla, psyykkisellä valmennuksella ja muulla ohjelmalla. Urheilun parista olen saanut monia uusia ystäviä!

Miltä kisakalenterisi näyttää keväälle?
– Aluemestaruuskilpailut Keravalla 5 km:n perinteisellä hiihtotavalla, Hopeasompa-kilpailut Kuhmossa vapaanhiihtotavan sprintillä 1 km ja perinteisellä hiihtotavalla 5 km sekä koululiikuntaliiton kilpailuissa vapaalla 7,5 km:n yhteislähdöllä.

Missä olet vahvimmillasi?
-Perinteinen hiihtotyyli on mulle vahvempi. Vapaahiihtotyyli tuli mukaan vasta isommissa kisoissa. Pidän enemmän pidempien matkojen hiihdosta sekä yhteislähdöistä.

Miltä tulevaisuutesi näyttää hiihdon parissa?
– Tietysti haaveissa on menestyä kansainvälisissä suurissa kilpailuissa, kuten olympialaisissa!