Multisport -päivä Valosella

SYSMÄ
Eila Harmaala

Kesäisen aurinkoinen keli houkutteli runsaasti väkeä Urheilu Valosen Multisport-päivään. Tapahtuma juontaa juurensa entiseen Helkama-pyöräpäivään ja oli nyt toista kertaa laajempana liikkeen omistajavaihdoksen jälkeen. Asiakkaita on riittänyt mukavasti ja kauppa on käynyt oikein hyvin niin paikallisten kuin kesäasukkaidenkin kanssa, kertoi Veikko Lehtinen.

Helkaman tuotepäällikkö Janne Vanttaja ja Halti Oy:n vastaava tuotepäällikkö Timo Kaislavuo kertoivat Multisport-tapahtumasta tavallisen urheilukaupan näkökulmasta: suomalainen kuluttaja on noussut merkittäväksi kohderyhmäksi erilaisten urheilulajien harrastajana. Tyypillinen harrastaja on 30-50-vuotias henkilö, jolle halutaan tarjota hyvät, sporttiset varusteet, joilla on mukavampi lähteä liikkeelle.

Perinteisen pohjoismaisen kaupunkipyörän myynti on laskenut, kun pyöräily on tullut varteenotettavaksi kuntoilumuodoksi. Universaalina lajina pyöräily on ohittanut jopa golfin. Yhteisöllisyys ja kuntotapahtumat, kuten Tour de Helsinki tuovat koko ajan lisää harrastajia lajin pariin.

Anne Kyllönen on hiihtäjä joka valmistautuu Lahden MM-kilpailuihin ja on ehdoton mitalisuosikki suomalaisista. Anne tuli mukaan tapahtumaan, kun kalenterissa sattui olemaan vapaata. Samalla hän näkee lähikuntia ja saa pienen hengähdystauon tiiviin valmennuskauden keskelle. Harjoittelun pääpaino on leireissä, joita on 1-3 viikkoa kuukaudessa.

Anne ja  Naohiro Takahashi, joka toimii sauvakävelyohjaajana Japanissa, veivät ihmiset tunnin sauvakävelylenkille ja Janne ja Timo lähtivät muutaman innokkaan pyöräharrastajan kanssa noin 60 kilometrin pyörälenkille Vääksyntietä Kalkkisten kautta Nuoramoisiin ja siitä takaisin Sysmään. Ainakaan säätilasta ei kummankaan lenkin onnistuminen ollut kiinni.