Merenneidot uimahallilla

Kyösti Piippo
Sysmä

Sysmän Uimahallilla vietettiin viime perjantaina monitahoista toimintapäivää. Normaalin uimisen lisäksi uimaopettaja Nea Hedberg työsti hallille Unelmien vesipäivän, mikä alkoi vesijoogalla. Joogaan osallistuneet kiittelivät joogan rentouttavaa vaikutusta vetisessä elementissä.
Ihan uusi asia oli joogan jälkeen järjestetty pyrstöuinti -tapahtuma. Reippaat merenneidot valtasivat altaan vajaaksi tunniksi suosiotaan kasvattavan uintimuodon parissa. Nea Hedbergin mukaan pyrstöuinti on normaalia uintia haastavampi laji, mikä kehittää koko vartaloa – etenkin vatsalihaksia.
–Itse asiassa pyrstöuinti on enemmän sukeltamista kuin uintia ja laji onkin kehittynyt vapaasukeltamisesta. Sukelluksissa uija kokee hyvän olotilan, se muistuttaa jossain mielessä paineetonta tilaa ja antaa harrastajalleen lentämisen tunteen.
Liisa Schildt ja Ulla Virolainen pukivat päälleen merenneidon pyrstön ja osallistuivat uintiin. Molempien naisten mielestä laji tuntui tehokkaalta ja kävi erinomaisesta kuntoilutuokiosta. He olisivat myös valmiit jatkamaan, mikäli uimahalli ottaisi pyrstöuinnin tulevaisuudessa ohjelmaansa.
–Vaikeinta oli aluksi päästä veden alle, mutta lopulta sekin onnistui. Sukelluksissa oli mukava potkiskella pyrstöllä eteenpäin, totesi Ulla Virolainen.
Uimaopettaja Nea Hedberg on monitoiminen nainen, joka tuottaa osuuskunta Metsän Sylin kautta monenlaisia hyvinvointipalveluja. Luetteloon voisi sisällyttää luettelonomaisesti mm. jooga-opetuksen, erilaisia kursseja, leirejä ja virikepäiviä, luomuruokaa, lääkeyrttejä, lammastuotteita ja majoitustoimintaa.
–Olemme asuneet Metsän Sylissä kolmisen vuotta. Ensin rakensimme tilaa luomukuntoon ja nyt toimimme entistä enemmän erilaisten tapahtumien järjestäjinä.
Pyrstöuinti oli Nean mielestä onnistunut tapahtuma uimahallilla ja hän pyrkii jatkamaan lajia kesän aikana Auhjärvellä.

Kuvassa: Siru ja Tiina istahtivat hetkeksi opettajansa Nea Hedbergin seuraksi. Altaassa porskuttelee Liisa Schildt.