Markkala vaihtaa omistajaa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmässä sijaitsevan Markkalan kiinteistön suojissa toimivassa yrittäjäkunnassa tapahtuu muutoksia 1.10.2018 alkaen.
Tuija Valkeavuori-Mononen on ostanut Outi Junnilalta kenkä- ja laukkumyymälä Kenkä-Markkalan liiketoiminnot ja esisopimus Markkalan kiinteistön ostamisesta on myös tehty. Käsityö- ja lahjamyymälä Nevillan toimintaa jatkaa edelleen Outi Junnila.
Valkeavuori-Mononen sanoo yritystoiminnan aloittamisen olleen aina vahvasti hänen suunnitelmissaan. Ajatuksissa välkehti lemmikkieläinmyymälän perustaminen.
Viime vuonna hän aloitti kudonta- ja sisustustekstiilityön artesaani -opiskelut ja pääsi suorittamaan harjoittelujaksoa Outi Junnilan liikkeeseen Markkalaan. Junnila oli jo jonkun aikaa suunnitellut luopumista liiketoiminnan tiettyistä osista ja mainitsi asiasta harjoittelijalleen.
–Ilmoitin oitis olevani kiinnostunut asiasta. Tähän samaan tilaan mahtuu kenkien ja laukkujen lisäksi myös haaveilemani lemmieläintavaroiden myymälä, kertoo Tuija Valkeavuori-Mononen.
Tuija kertoo, että prosessin työstäminen ei ole ollut helppoa, vaikeuksia tuleva yrittäjä on kokenut muun muassa paikallispankkien osalta.
–Monta kertaa tuli ikävä yritysasiamies Juha Liukkosta. Hänen kanssaan päästiin alkuvaiheessa hyvään vauhtiin, mutta hän lopetti työnsä Sysmän ja Hartolan alueella.
Uusi yrittäjä aikoo jatkaa yritystoimintaa pääosin edeltäjänsä linjoilla, joskin jotakin ”tuijamaista” lisää tulee tietty valikoimiin.
–Ei mitään market- eikä nettituotteita, vaan yksilöllisiä laatutuotteita. Toiminta tulee sisältämään interaktiivisuutta, elikkä haluan kuulla ihmisten toiveita, linjaa Tuija toimintaansa.
Kenkä-Markkalan nykyinen yrittäjä Outi Junnila sanoo ennakoineensa jo jonkin aikaa kyseistä kauppaa.
–Omassa kiinteistössä tässä on hyvä paikka uudelle yrittäjälle. Vuokratiloissa toimiminen olisi paljon raskaampaa. Minulle jää tähän mukavasti käsityö- ja lahjatavarayritys Nevilla.

Kuvassa: Vahdinvaihto Kenkä-Markkalassa. Outi Junnila (vas.) lopettaa ja Tuija Valkeavuori-Mononen aloittaa.