Mallikilpailuun New Yorkiin

Hartolalainen Amanda Hallberg, 16, solmi viime talvena sopimuksen Pariss Models –mallitoimiston kanssa. Reilun viikon päästä Hallberg nousee lentokoneeseen ja suuntaa New Yorkiin kansainväliseen mallikilpailuun. Kilpailussa valitaan vuoden mainosmalli. Työmahdollisuuksia saattaa avautua, koska paikalla on satojen eri mallitoimistojen edustajia.

Osallistut New Yorkissa IMTA-mallikilpailuun. Miten olet valmistautunut kisaan?
–Kävely ei ole tullut yhtään luonnostaan, joten olen harjoitellut sitä paljon. En jännitä kilpailua muuten paitsi kävelyn osalta. Arkena en käytä koskaan korkokenkiä, vaan aina tennareita. Olen shoppaillut myös vaatteita. New Yorkiin pitää ottaa mukaan esimerkiksi musta tai valkoinen perusmekko, mustat korkokengät ja farkut.
–Lisäksi olen opetellut sanat erääseen L’orealin mainokseen, joka täytyy sanoa kameralle. Siinä osakilpailussa haetaan tv-mainokseen sopivaa mallia. Meikkausta minun pitäisi vielä harjoitella. Yhdessä osakilpailussa täytyy tehdä itselleen lavameikki 15 minuutissa. Meikki ei saa olla liian räväkkä, mutta sen pitää silti näkyä kirkkaissa valoissa.

Millaisia odotuksia sinulla on kilpailusta?
–Olen tosi innoissani. Suurempia odotuksia minulla ei ole. Jos töitä ei tule, niin ei tule. Kilpailuun osallistuminen on joka tapauksessa hieno kokemus. Englanti on yksi lempiaineista koulussa, joten odotan että pääsen käyttämään kieltä paikanpäällä.

Onko sinulla ulkonäköpaineita?
–Ei. Jokainen näyttää, miltä näyttää. Jos en pärjää tällaisena, niin sitten en pärjää.

Solmit mallisopimuksen seinäjokelaisen Pariss Models –toimiston kanssa viime talvena. Miten sait sopimuksen?
–Yksi tuttu sanoi, että minun kannattaisi hakea malliksi. Hän tiesi mallitoimiston ja rohkaisi minua ottamaan toimistoon yhteyttä. Lähetin sähköpostia ja sain vastauksen jo samana päivänä. Lähetin heille itsestäni muutaman kuvan ja he pyysivät minut käymään. Kävin parin päivän mallikurssin Seinäjoella ja sain sopimuksen.

Pidit aluksi hyvin matalaa profiilia mallisopimuksestasi. Miten ihmiset ovat ottaneet tiedon vastaan nyt, kun olet antanut haastatteluja ja kertonut avoimesti mallikuvioistasi?

–Kaverit ja tutut ovat kannustaneet. Moni on ollut innoissaan. En tiedä, ovatko ihmiset olleet kauhean yllättyneitä.

Aloitit viime syksynä opinnot Jyväskylän Lyseon lukiossa. Miten suhtautuisit koulunkäyntiin, jos saisit New Yorkista työtarjouksia?

–Kävisin lukion loppuun jollain tavalla. Mallintyö voisi minusta olla harrastus tai sivutoimi, mutta joku muu ammatti täytyy olla. En tosin vielä tiedä, mihin ammattiin haluaisin kouluttautua.

Mikä on ollut parasta mallina olossa?
–Tykkään olla kuvattavana. Siinä saa käyttää luovuuttaan. Eläytyminen kuvauksissa tulee minulle luonnostaan. Kuvaukset eivät jännitä, vaan odotan niitä innolla.

AO-O