Luontoemo laajentaa toimintaansa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Luontoemon perustaja Ritva Salminen on tehnyt pitkän uran luontaistuotealan erinomaisena pioneerina. Hän perusti Luontoemo -liikkeensä 1993 ja yhdisti toimenpiteellä haaveensa kaupan pitämisestä ja tietonsa luontaislääkinnästä. Eläkeikäkään ei ole pysäyttänyt elämäntyöhönsä uppoutunutta kansanparantajaa. Nyt Ritva on siirtämässä tietotaitoaan omien tuotteiden kehittämiseen ja päivittäiset rutiinit ovat siirtymässä jo vuosia Luontoemon toiminnassa mukana olleelle tyttärelle Pauliina Silvalle.
Luontoemon liike Säästöpankin kiinteistössä supistaa pikkuhiljaa aukioloaikojaan. Lokakuun alusta lähtien liike osoitteessa Sysmäntie 38 on avoinna maanantaisin klo 10 – 14 ja torstaisin klo 12 – 16. Luontoemon tuotemyynti jatkuu edelleen normaalisti verkkokaupassa ja uutena kohteena avautuu myyntipiste Sysmän Uimahallin ja kuntosalin kahviossa osoitteessa Toivolantie 4.
–Yhteistyö sysmäläisten toimijoiden välillä on asia, josta olemme erittäin kiitollisia ja jota haluamme jakossakin tehdä, toteaa Pauliina Silva.
Luontoemo jatkaa tuotevalikoiman keskittämistä orgaanisiin, luonnon raaka-aineista valmistettuihin ja pääasiassa suomalaisiin ravintolisiin, luonnontuotteisiin ja erityisesti luonnonyrtteihin.
–Valikoimistamme löytyy myös kotimaisten pientuottajien tuotteita, luomuelintarvikkeita sekä homeopaattisia tuotteita.
Tilaukset voi tehdä verkkokaupassa ja hakea tuotteet toimituskuluitta Luontoemon toimipisteestä aukioloaikana tai Uimahallin toimipisteestä.
Ritva ja Pauliina tulevat järjestämään jatkossa kesäaikoina kursseja ja tapahtumia mm. luonnonyrtteihin liittyen.
Luontoemo uudistuu myös kartuttamalla pikkuhiljaa omaa tuotevalikoimaa. Tällä hetkellä saatavilla on mm. Luontoemon yrttejä (nokkonen, poimulehti ja pakuri) sekä luonnonsavea.

Kuvassa: Luontoemon aukioloajat supistuvat, mutta toiminta laajenee verkkokaupan puolelle. Samalla Ritva ja Pauliina kehittävät omia yrttivalmisteita. Tuotteiden myynti on laajentunut myös Sysmän Uimahallin kahvioon.