Linnassa hemmotellaan

Kauneudenhoito pitäisi nähdä laajemmin, kokonaisvaltaisemmin. Tätä mieltä on Linna-Hotellin yrittäjä Päivi Koskela.

-Toisen ihmisen kosketus tuottaa hyvää oloa ja poistaa stressiä. Esimerkiksi kasvohoito on paljon muutakin kuin pelkkää kasvojen hoitoa, Koskela sanoo.

Hän uskoo ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon. Siksi Linna-hotellin kauneushoidoissa panostetaan paitsi itse hoitoon, myös tunnelmaan, valoon, musiikkiin ja tuoksuun.

Hoitojen kirjo on laaja aina turvesaunasta mindfulnessiin ja rentoutusretriitistä aikuisten unikouluun.

Unikoulussa opetellaan stressinhallintaa ja etsitään hyvän yöunen avaimia. Unikoulut on suunnattu yrityksille, jotka lähettävät Hartolaan 10-20 hengen ryhmiä.

-Ihmiset ovat stressaantuneita. Unikoulun osallistujat ovat valikoituneet tänne työterveyshuollon kautta. He ovat jo kokeilleet muita keinoja, Koskela sanoo.

Linna-hotellin erinomainen puoli on paikan sijainti rauhallisessa ympäristössä, luonnon keskellä.

-Unikoulun pito keskustahotellissa ei onnistuisi, Koskela sanoo.

Puitteet unikouluille luodaan Linna-Hotellissa, mutta niiden järjestämisestä vastaa lahtelainen 4event-yritys.

-Unikoulu pohjautuu First-beat-analyysiin, jossa mitataan ihmisen sykevälivaihtelua. Sykevaihtelulla mitataan stressiä ja palautumista. Samalla ihminen pitää päiväkirjaa, jotta näemme miten erilaiset tapahtumat vaikuttavat häneen, kertoo myyntijohtaja Tarmo Kemppainen 4eventistä.

Unikoulussa opetellaan mielenhallintaa ja rentoutumista psykologin ja NLP-asiantuntijan kanssa.

Stressin poisto ja rentoutuminen ovat nyt trendejä, mutta Päivi Koskela kiinnostui aiheesta jo kauan ennen kuin mindfulness-sanaa edes tunnettiin Suomessa.

-Kiinnostuin näistä asioista 15 vuotta sitten, kun olin Vierumäellä ravintolatoiminnan johtajana. Oma kiireinen elämänrytmi sai kiinnostumaan esimerkiksi joogasta.

Yrittäjänä Koskela totisesti tietää, mitä stressi on. Mutta nykyään hän pystyy hallitsemaan sitä. Pienessä mittakaavassa auttavat esimerkiksi kymmenen minuutin joogatuokiot. Aikataulusyistä ohjattuun joogaan pääsy ei ole mahdollista, mutta ratkaisuksi on löytynyt nettijooga.

Laajemmin katsottuna stressin hallinta onnistuu, kun työpaikka on viihtyisä. Koskela asuu noin puolen kilometrin päässä johtamastaan hotellista – ja viihtyy työpaikallaan myös työvuorojensa ulkopuolella. Vapaa-aikana hän saattaa poiketa saunaosastolle tai käydä pitkäkseen matalataajuusvärähtelyä tuottavalle hoitopöydälle.

-On tärkeää elää hetkessä eikä murehtia menneitä tai tulevia. Sitä asennetta opettelen joka päivä, hän sanoo. AO-O

Matalataajuushoito rentoutti
Kokeilen matalataajuiseen värähtelyyn perustuvaa Neurosonic-hoitoa ensimmäistä kertaa elämässäni Linna-Hotellissa. En tiedä mitä odottaa, kun käyn pitkäkseni hoitopöydälle.
Hoitopöytä alkaa värähdellä. Värähdykset etenevät aaltomaisesti jaloista päätä kohti. Musiikki rauhoittaa. Suljen silmäni heti 20-minuuttisen hoidon alussa.
Menneinä vuosina olen ollut todella stressaantunut. Työ uutistoimistossa tarkoitti tiukkoja dead lineja. Sähkeen kirjoittamiseen oli aikaa pahimmillaan muutamia minuutteja. Näin jälkeenpäin hieman ihmetyttää, miten olen selviytynyt työpäivistä. Vuosiin en hengittänyt syvään muuten kuin urheillessa. Vaikka pahin stressi purkautuu olosuhteiden helpottuessa, kiire jättää jälkensä ihmiseen. Minä käytin viisi vuotta purentakiskoa joka yö.
Purenta vaivaa yhä ajoittain. Siksi minua ilahdutti, kun matalataajuusvärähtely rentoutti leukaperät. Hoito vei muutenkin mennessään, koska olin vähällä nukahtaa hoitopöydälle.
Valmistajan mukaan Neurosonic-hoidon teho perustuu siihen, että värähtely vaikuttaa autonomiseen hermostoon. Elimistön sympaattisen toiminnan vähenemisen sanotaan lievittävän kipua. AO-O