Lapset vauhdissa Areenalla

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmän Helluntaiseurakunta on järjestänyt yhteistyössä ev.lut. seurakunnan kanssa useana vuonna lasten Kids Action -tapahtuman. Tänä vuonna Sysmän ja Hartolan seurakuntien yhdistyminen Tainionvirran seurakunnaksi toi mukanaan kiireitä ja helluntaiseurakunta huolehti yksin tapahtuman järjestelyistä.
–Tämä taitaa olla järjestyksessään viides Kids Action -tilaisuus. Pyrimme tarjoamaan lapsille hauskaa tekemistä ja tarjoamaan ohessa hengellistä sanomaa, kertoo tapahtuman puuhanainen Leena Nuutinen.
Olavin toimintakeskuksen Areenalle oli rakennettu melkoinen määrä erilaisia toimintapisteitä, joissa lapset sivat kokeilla taitojaan: tarkkuusheitto, puhallustikka, karkkikoura, joutsalaisten mukanaan tuoma askartelupöytä, lattiapalapeli, limbotelineet ja lisäsi erilaisia pallojuttuja.
Tilaisuuden perinteistä hengellistä sanomaa lapsille tarjottiin raamattuvisan avulla ja ennenkaikkea Kangasniemeltä paikalle tulleiden Sirpa ja Tom Söderströmin esittämän pienoisnäytelmän sanomalla.
Pariskunnan näytelmä ”Jumalan hullut” oli erinomaisesti toteutettu kokonaisuus lapsille. Näytelmä sisälsi kolme pientä tarinaa, Nooan, Mooseksen ja Joosuan tarinat.
Söderströmit kertoivat tehneensä lastenteatteria vuosikausia ja ovat kiertäneet esittämässä niitä päiväkodeissa ja kouluissa, mutta tahti on viime aikoina hieman hellittänyt.
–Jos kutsu tulee, lähdemme kuitenkin mielellämme liikkeelle. Lapset ovat parasta teatteriyleisöä ja heille on mukava tehdä teatteria.
Tilaisuuden lopuksi kaikille lapsille annettiin kotiinviemisiksi ilmapallot.

Kuvassa: Kids Action -tapahtumassa lapsille oli järjestetty monenlaista tekemistä. Kotiin viemisiksi jokaiselle annettiin ilmapallo.