Kuvapalvelulle jatkaja

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Valokuvaaja Jorma Sainion varsin mielenkiintoinen ilmoitus liikkeensä Sysmän Kuvapalvelun  myymisestä/vuokraamisesta tuotti tulosta.
–Sain parisenkymmentä yhteydenottoa, yhden jopa Ruotsista ja ehdokkaista tapasin kuusi, kertoo Sainio.
Tapaamisten perusteella Jorma löysi mieleisensä jatkajan ja päätyi vuokraamaan liiketoimintonsa sysmäläiselle Jenna Rajavuorelle. Liikkeen vuokraan sisältyvät myös myymäläkalusto ja valokuvauslaitteet. Jormalla oli seuraajan hakuprosessissa oma menelmänsä.
–Otin keskusteluissa asenteen, ikäänkuin olisin ollut rekrytoimassa itselleni työntekijää. Jenna oli selkeästi paras tässäkin suhteessa.
Jenna huomasi Jorman ilmoituksen ensin mol:in sivuilta ja myöhemmin Sysmän Puskaradiosta FB:ssa.
–Ajatus kypsyi  päätökseksi ja lopulta harmitti vain se, että miksi tilanne ei sattunut kohdalle jo aiemmin. Aloitin nimittäin syksyllä ammattikorkeakoulussa monimuoto-opiskelun tähtäimessä sosionomin tutkinto. Opiskelua aion kuitenkin jatkaa.
Jenna Rajavuori on harrastanut valokuvausta jo pitkään, vahvaa aluetta on aikaisemmin ollut lapsikuvaukset. Kaikki muutkin Sysmän Kuvapalvelun toiminnot säilyvät: valokuvaus ja alan oheistuotteet, DNA -piste ja kehystystyöt. Kuvauskeikkoja Jenna on valmis tekemään myös paikkakunnan ulkopuolelle.
Uudella yrittäjällä on mahdollisuus oppia kaikki yrityksen palvelut pehmeällä siirtymällä, sillä Sainio lupaa olla käytettävissä neuvojana ja opastajana parin kuukauden ajan.
Molemmat osapuolet vakuuttavat tehneensä oikean ratkaisun.
–En oikein osaa vielä käsittää koko asiaa. Ensin odottelin jotakin tällaista tilannetta ja sitten nopealla tempolla kättä päälle! Vähän epätodellinen olo, toteaa Jenna.
Myös Jormalla on ratkaisun suhteen hyvät fiilikset.
–Tämä oli hyvä ratkaisu ja Jenna oli paras vaihtoehto jatkamaan liikkeeni toimintaa. Minä en jää vielä eläkkeelle, sillä laivurin ura odottaa jo oven takana.