Kun kuningas kuolee -pakopeli

Mika Sankari
HARTOLA

Helsinkiläisen dekkarikirjailija Elina Backmanin esikoisteos Kun kuningas kuolee ilmestyi viime vuonna. Hartolaan ja Helsinkiin sijoittuvan jännitysromaanin käännösoikeudet on myyty jo peräti 12 maahan. Monitasoinen murhamysteeri sai Elisa Kirjan Vuoden tulokas 2020 -palkinnon ja se palkittiin myös Storytelin Vuoden äänikirjana Jännitys ja dekkarit -kategoriassa. Kirjan elokuva- ja tv-oikeudet on myyty Aurora Studiosille ja kehitystyö on parhaillaan käynnissä.
Dekkarin ystäviä hellitään jälleen upealla uutisella.
Backmanin menestyskirjaan perustuva Mitä tapahtui Laura Malmille? -pakohuonepeli näkee nimittäin päivänvalon torstaina 10. kesäkuuta Hartolassa. Pelin lähtöpiste sijaitsee vastikään uudelleen avatulla Kuninkaan Portilla.
-Olen erittäin otettu siitä, että kirjani tarinaan liittyen rakentuu pakohuonepeli. Escape Room Helsingin luoma tarina on ikään kuin prologi kirjalleni. Vaikka ei olisi lukenut kirjaa, voi pelata ja vaikka olisi lukenut kirjan, kirjasta ei saa oikeita vastauksia. Toivotan pelaajille onnea mysteerin parissa ja kannustan kiinnittämään huomiota pieniin yksityiskohtiin, Backman kuvailee.
Kirjailija rakastaa mysteereitä ja hän on aiemmin vieraillut muutamissa pakohuoneissa.
-Odotan koko kesältä eniten sitä hetkeä, kun pääsen Hartolaan testaamaan Escape Room Helsingin suunnitteleman pelin. On ollut ilo ja kunnia tehdä Hartolassa yhteistyötä kunnanjohtaja Merja Oleniuksen ja vapaa-aikapäällikkö Anna-Maija Muurisen kanssa kirjan ilmestymisen jälkeen – kuningaskunnan luovuus ja ideointirikkaus yllättivät minut positiivisesti, hän kertoo iloisena.