Kranssitalkoot Särkilahdessa

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Kun asia on tärkeä, talkoovoimaa sen toteuttaamiseen löytyy aina. Hyvänä esimerkkinä tästä oli Särkilahden Nuorisoseurantalolla järjestetty viikonlopun havukranssien tekeminen sankarivainajien haudoille – talolle saapui kahdeksankymmentä innokasta kranssimestaria ja seppeleitä valmistui päivän aikana 370 kappaletta. Sankarivainajia on 341 ja loput kranssit voi laskea sotaan osallistuneiden haudoille.
Kranssit on tarkoitus laskea sankarivainajien haudoille 5.12. klo 18.00 samaan aikaan kynttilöiden sytyttämisen kanssa.
Havuseppeleiden valmistus on valtakunnallinen tapahtuma ja Sysmässä asiaan tarttui Eija Järvinen facebookissa olleen haasteen perusteella.
–Läksimme puuhaamaan tapahtumaa yhdessä tyttärien Tanjan ja Terhin kanssa ja heti alkuunsa huomasimme, että ideaa kannatettiin. Odotimme paikalle viittäkymmentä tekijää. Määrä ylittyi reilusti, eikä heitä tarvinnut juurikaan kysellä, iloitsi Eija.
Kranssit toimitetaan suurissa laatikoissa valmiiksi haudoille laskijoita varten ja toimitusta juhlistetaan yhteislaululla Elokaunokkien johdolla (Oi kallis Suomenmaa, Kotimaani ompi Suomi ja Kodin kynttilät).
Kaikki talkoolaiset muonitettiin NS -talolla. Tarvikkeet ruokaan ja kranssimateriaaleihin saatiin lähituottajilta (mm. Sippola, Sinisalo, Järvinen, Sarvan peruna, Hellqvistin tuotteet, Eila Harmaala, Tuottajain Maito, Liikolan Nuorisoseura, Marko Miettinen, Heini Katajisto, Lions Club ja Hannele Laakso).

Eija Järvinen ei osaa olla toimettomana ja seuraava projekti on joulupakettien teko sysmäläisille vanhuksille. Jokainen halukas lahjoittaja voi jättää lahjansa Lintan Kammariin, missä ne paketoidaan lahjakääröihin.
–Minä otan mielelläni vastaan tietoja uusista kohteista, joille joulupaketti olisi tarpeen ja toisi mukanaan joulumieltä.

Kuvassa: Kranssitalkoot saivat erinomaisen vastaanoton. Särkilahden Nuorisoseurantalolle kokoontui 80 innokasta  talkoolaista, jotka valmistivat päivän aikana 370 havuseppelettä. Kuva Heikki Helin.