Kotieläinkahvila avautui

Kyösti Piippo
SYSMÄ

Sysmään on perustettu kaksi mielenkiintoista kahvila- ja taukopaikkaa aivan viime päivinä. Toinen sijaitsee kirkonkylällä  ja toinen haja-asutusalueella Ravioskorvessa. Sinne Starhill Stablen ja Korven Karitsan yrittäjät Nina Blomqvist ja Pasi Sinisalo käynnistivät juhannuspäivänä apunimellä Sysmän Kotieläinkahvila tuotevalikoimaltaan entisestään laajennetun suoramyyntipisteen.
Blomqvist ja Sinisalo ovat luopuneet kaikesta yritystoiminnasta Pinxinmäellä, mutta Ilolassa aitta ja saunamökki ovat koko ajan käytössä ja varattavissa.
Nina on toiminut hevostilan yrittäjänä Ravioskorvessa 20 vuotta. Tässä ajassa kolmen lapsen äiti tunsi hevosten pidon ratsastustunteineen ja -leireineen liian vaativaksi ja kovaksi työksi.
–Laitoin koko yrityksen välillä myyntilistalle, mutta ostajia ei löytynyt. Kun tyhjät tuotantotilat olivat kuitenkin olemassa, piti keksiä jotain kevyempää työtä ja keksimme lampaat.
Nyt Korven Karitsa tuottaa kaikkea mahdollista lampaasta ja tuotanto myydään eteenpäin suoramyyntinä omasta tilamyymälästä. Issikkaretkiäkin toki vielä tehdään.
–Totesimme, että tilamyymälää voi kehittää ja näin syntyi kotieläinkahvila, toteaa Nina.
Kotieläinkahvila on nimensä mukaisesti juuri sitä; ulkoterassille asiakas voi kuulla kanojen kaakatusta ja kukon kiekumista, viiriäisten sirkutusta, ankkojen kaakattamista, lampaiden määkimistä, possun röhkinää, kissan maukumista ja koiran haukuntaa. Kelpaa siinä kahvit nauttia lammashampurilaisen kera!
Kahviota on kehitetty juuri lammashampurilainen kärkenä. Myyntipisteestä löytyy lammastuotteiden lisäksi kananmunia, viiriäisten munia ja lähitilojen monipuolista tuotantoa. A-oikeuksin varustetussa baarissa voi nauttia asiakkaat erilaisia juomia sahdista ja Pihamaan viineistä lähtien.
Viime lauantain avajaisissa yleisöä kävi runsaasti ja hampurilaiset loppuivat kesken.
–Emme tosiaan osanneet varautua moiseen asiakasmäärään. Kahvilatoimintoja aiomme kuitenkin jatkossa kehittää edelleen grilli-iltojen ja erilaisten tapahtumien merkeissä. Lapsille paikka näyttää olevan mieluinen paikalla olevien eläinten ansiosta, toteaa Nina Blomqvist.
Ilmankos eräs äiti nimesi paikan viikonlopun kokemuksesta ”hyvän mielen paikaksi”.
Kotieläinkahvila on avoinna torstaista sunnuntaihin, alkuviikosta yrittäjäpariskunnan  päivät täyttyvät maatilan töistä ja eläinten huollosta.

Kuvassa: Kyösti-kukko vahtii mustasukkaisena laumaansa.

Yksi vastaus artikkeliin “Kotieläinkahvila avautui”

  1. Todella hieno ideasiis tiedän mihin tulla käymään. Onnea teille⚘⚘⚘

Kommentit on suljettu.