Koronatilanne edelleen riesana salibandypeleissä

Ilkka Hörkkö
SYSMÄ

Kun sisäharrastukset ovat jälleen mahdollisia, piti Bandy Boys -88:lla olla menneenä viikonloppuna 2. divisioonan sarjaottelu. Korona ei ole kuitenkaan ohi. Pelin perui vastustajajoukkueen useat koronatapaukset. Sysmän Päijänne-Areenalle piti saapua TT Stars Savonlinnasta. Liitto on antanut joukkueille mahdollisuuden siirtää otteluita keskinäisellä sopimuksella ja liittoon ilmoittaen, mikäli toisen joukkueen kokoonpano kävisi koronan takia hyvin vajaaksi.

Alustavasti siirretty ottelu tullaan pelaamaan Sysmässä sunnuntaina 20.3. päivällä. Sitä ennen joukkueella on vierasottelut perjantaina Haminassa ja ensi keskiviikkona Vierumäellä. Viimeiset rästiottelut sarjassa on tarkoitus pelata huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kausi on ollut katkonainen ja haastava. BB-88:n sijoitus on toiseksi viimeisenä. Sarjan viimeinen (tällä hetkellä Saipa Akatemia) putoaa suoraan 3. divisioonaan. Saipa on viiden pisteen päässä sysmäläisjoukkueesta. BB:n lisäksi kolmanneksi viimeisenä oleva SB Heinola Akatemia olisi näillä sijoituksilla karsimassa alaspäin. Niin Saipaa kuin Heinolaa vastaan on peli edessä. Suoran säilyjän paikka sarjassa on parin voiton päässä, mutta kaikilla on vielä useita pelejä jäljellä.

Joukkueen monivuotisen luottopelaajan Teemu Vettenrannan mukaan asennoituminen karsintaan on jo realistista. Hollolan farmipelaajista ei ole apua, tässä vaiheessa kautta heidän oli siirryttävä nousua 4. divisioonasta havittelevaan Hollolan joukkueeseen.

-On saatu hyvin vähän ehjiä treenejä alle, koronat ja flunssa-aallot on piinanneet. Lisäksi muutama pelaaja on muuttanut tai muuttamassa, joten sarjakokoonpanoon on vaikea saada jatkossa koko miehitystä. Muutamista peleistä voidaan lähteä hakemaan voittoa. Sarjan kärjen Pelicans ja Top Team ovat valitettavasti meitä valovuoden edellä.

Kahdessa koronatauon jälkeen pelatussa pelissä joukkue on ollut hyvin mukana. Niin Klubia kuin Löysätempoa vastaan on johdettu päätöserässäkin. Kuitenkin molemmat päättyivät niukkaan tappioon. Otteluiden päättäminen onnistuneesti on hankalaa.

-Aika paljon on ratkennut pään sisällä. Toki niissä otteluissa on huonoa tuuriakin ollut, kuittaa Teemu Vettenranta.

Joukkue toivoo kahteen jäljellä olevaan kotipeliin yleisön vahvaa tukea – nyt kun katsomoon saa taas tulla.

Kuvassa: BB-88:n edustusjoukkue on pienentynyt kuvasta farmipelaajien poistumisen myötä (kuva Hanna Kemppi).