Karsin töitä Hartolassa

Hilda Järvinen
Hartola

Hartolalaiset juuret omaava Jouna Karsi on yksi tämän vuoden Maila Talvio -salongin taiteilija. Karsin teoksiin kätkeytyvät miniatyyrimaailmat, joihin on käytetty muun muassa luonnonmateriaa- ja kierrätysmateriaaleja. Valojen ja peilien avulla osa teoksista luo taakseen jatkumoita.

”Hävettää tunnustaa, etten oikein osaa tehdä töitä itseni ulkopuolelta, pääasiassa pyrin koskettamaan toisia kääntymällä sisäänpäin. Taiteilijan uralle minua veti kiinnostus tarinoihin ja ajan viettoon mielenkiintoisten asioiden parissa.”

Nykyisin Turussa asuva ja työskentelevä Jouna Karsi on käynyt Limingan ja Kankaanpään taidekoulut. Hän valmistui Turun taideakatemiasta vuonna 2009.

”Työhuoneeni sijaitsee Turussa vanhassa kutomossa Aurajoen varrella, lähellä kansallisen kulttuurin kehtoa Koroisten niemeä.”

Kuvanveistäjäliittoon kuuluvan Karsin töitä on ollut esillä niin Suomessa kuin Keski- ja Pohjois-Euroopassa kymmenen vuoden ajan. Suomessa hänen teoksiaan on voinut nähdä esimerkiksi Kiasmassa ja Mäntän kuvataideviikoilla.

Hartolaan Karsin yhdistää lapsuus. Hänen isoisänsä Raimo Karsi on toiminut Hartolan liikuntasihteerinä. Samoin hänen äitinsä vanhemmat asuvat Hartolassa. Osittain kesät Karsi viettää Vuorenkylässä, isovanhempiensa kesäpaikalla.

”Omasta hartolalaisajasta ei ole muistikuvia, mutta papereihini on jäänyt pysyvä merkintä Hartolasta kotipaikkakuntana.”

Jouna Karsin teoksiin voi tutustua Maila Talvio -salongissa aina sunnuntaihin 21.8. saakka. Salongissa on tänä vuonna esillä maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja installaatioita sekä lasitaidetta yhdeksältätoista taiteilijalta.